Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΠΙΝ: Συμμετέχει το Δίκτυο U@MARENOSTRUM

Η προστασία του περιβάλλοντος και η χρήση νέων τεχνολογιών συνδυάζονται αποτελεσματικά μέσω του έργου U@MARENOSTRUM που αφορά στην προστασία και διαχείριση των Υδάτων στα Ιόνια Νησιά και υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος "e-participation".
Στο έργο αυτό που ξεκίνησε την 1/1/2009 και θα διαρκέσει έως τις 31/12/2010 συμμετέχει η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών ενώ εταίροι είναι ακόμα οι : GFI Benelux, Gov2u (Ελλάδα), Eελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών, το ίδρυμα Foundation Comunidad Valenciana-Regi?n Europea (Ισπανία), ο Δήμος της Γαλλικής Ριβιέρας (Γαλλία) και η Γενική Διεύθυνση Εκσυγχρονισμού της Βαλένθια (Ισπανία).
Στο πλαίσιο του έργου αυτού υλοποιήθηκε και είναι διαθέσιμη για χρήση του κοινού από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010 η νέα πιλοτική διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικής συμμετοχής: www.uatmarenostrumionianislands.gr, του Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Πρόκειται για μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας ο πολίτης μπορεί να εκθέσει τις απόψεις του σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τα ύδατα και το θαλάσσιο περιβάλλον στα Ιόνια Νησιά ενώ ταυτόχρονα δίνεται η επιλογή ψηφιακής απεικόνισης της γεωγραφικής περιοχής των Ιόνιων Νησιών με δυνατότητες εισαγωγής πληροφοριακού υλικού επάνω στο χάρτη.
Επιπλέον, ο πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε διαδικτυακούς τόπους δημόσιας συζήτησης (forums) για θέματα πολιτικής ενώ παράλληλα μπορεί να έρθει σε επαφή με αρμόδιους φορείς, καθώς η πλατφόρμα αυτή προσφέρει την δυνατότητα της ηλεκτρονικής αποστολής επιστολών, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό προβληματισμούς και ερωτήματα σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα.
Η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Βάσω Αλεξανδρίδου, θεωρώντας ιδιαίτερα σημαντική την περιβαλλοντική διάσταση του παραπάνω έργου για το θαλάσσιο περιβάλλον των Ιόνιων Νησιών, θα προχωρήσει στην επίσημη παρουσίασή του, μέσω Συνέντευξης τύπου τις προσεχείς ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: