Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα απάντηση του κόμματος της αριστεράς στο Χρυσόστομο Μπούκα

Στο ΠΑΣΟΚ έχουν πάγια πολιτική αδυναμία να απαντούν με πολιτικά επιχειρήματα στις θέσεις που διατυπώνει το ΚΚΕ και γι΄αυτό τις διαστρεβλώνουν, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ.
Και συνεχίζει:
“Χαρακτηριστικό παράδειγμα η τοποθέτηση του γρ. της ΝΕ Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ο οποίος σε συνέντευξη του προσπάθησε να κάνει κριτική στις εκτιμήσεις που ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θ.Γουλής στην τηλεοπτική εκπομπή "Λόγος και Αντίλογος" την Παρασκευή 18/9/2009.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση γιατί δεν λύνονται τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη (κυκλοφοριακό, υποδομές, κλπ) απάντησε ότι υπάρχει ένα ανάλγητο - αναίσθητο κράτος που αδιαφορεί συνειδητά για έργα υποδομής που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και την προστατεύουν.
Εκτίμηση που την τεκμηρίωσε με αρκετά παραδείγματα μεταξύ των οποίων και η αναγκαιότητα να μπουν φανάρια σε διάφορα σημεία του δρόμου προς την Παλαιοκαστρίτσα στο Λιβάδι του Ρόπα όπου σκοτώνονται και σακατεύονται άνθρωποι.
Οι εκάστοτε κυβερνώντες ενδιαφέρονται μόνο για την κερδοφορία των επιχειρήσεων και όχι για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Ήρθε η ώρα να βγούν από το λαό τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα.
Να αποδοκιμάσουν τα κόμματα που διαχειρίζονται αυτό το κράτος.
Αυτή τη τοποθέτηση ο γρ. του ΠΑΣΟΚ τη μετατρέπει ότι "για να μπουν φανάρια πρέπει να ανατραπεί ο καπιταλισμός!!!". Τέτοια διαστρέβλωση.
Ρωτάμε:
το κράτος που εξασφαλίζει κέρδη και χορηγήσεις εκατομμυρίων ευρώ σε καπιταλιστές
το κράτος που στέλνει ελληνικά στρατεύματα στη Γιουγκοσλαβία, Ααφγανιστάν, Ιρακ και αλλού για να υποστηρίξουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των αμερικάνων - ΗΠΑ- ΕΕ
το κράτος που έχει 500.000 ανέργους
το κράτος που έχει 2.000.000 κατοίκους κάτω από το όριο φτώχειας
το κράτος που συγκαλύπτει τα εργοδοτικά εγκλήματα με πάνω από 150 εργάτες νεκρούς το χρόνο κατά την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτό το κράτος είναι ουδέτερο ή μήπως είναι του ΠΑΣΟΚ.
Ο γρ. της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ποιεί τη νήσσα για όσα σοβαρά αποκάλυψε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Θ. Γουλής και αφορούσε αφ΄ενός το νέο πετσόκομμα των επιδοτήσεων για πάνω από 168.500 φτωχούς εργατοαγρότες που ετοιμάζει η ΠΑΣΟΚΟ -κρατούμενη ΠΑΣΕΓΕΣ μαζί φυσικά με τους συνεταίρους της ΝΔ και αφ΄ ετέρου το γεγονός ότι η περιφεριοποίηση των επιδοτήσεων θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπεί το 62% του ποσού που δίνεται για όλες τις επιδοτήσεις και αφορούν 800.000 αγρότες.
Πάντως όπως λέει και ο σοφός λαός "πίσω έχει η αχλάδα τη ουρά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: