Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Παιγνίδια με τις λέξεις για το Νέο Νοσοκομείο

Απάντηση σε όλους όσους έχουν αναφερθεί στο θέμα του νέου νοσοκομείου και έχουν ασκήσει κριτική στην Κυβέρνηση της Ν.Δ έδωσε ο ΓΓ της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου.
Ο κ. Βόσδου με αφορμή και τα τελευταία σχόλια κυρίως από πλευράς του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μια παράδοση του κτιριακού συγκροτήματος για να αρχίσει μετά όλες οι απαιτούμενες ενέργειες της σωστής λειτουργίας του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού ενώ πρόσθεσε ότι " όλοι όσοι κάνουν δηλώσεις, δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι νέο Νοσοκομείο θα τελειώσει. Η αλήθεια όμως είναι ότι το έργο έχει τελειώσει. Το νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμο".
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο παρελθόν τονίζοντας ότι "Βάση των συμφωνιών και των συμβάσεων που υπογράφονταν επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, το έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2000, και με νέα παράταση στις 31 Δεκεμβρίου του 2001.Θυμούνται αυτοί που σήμερα κατακρίνουν πότε υπογράφηκε η νέα σύμβαση; Πίστευαν ότι το νέο Νοσοκομείο θα τελειώσει; Όχι, γιατί πίστευαν ότι το νέο Νοσοκομείο δεν θα τελειώσει.
Όμως, το έργο είναι έτοιμο, με ξενοδοχειακό εξοπλισμό προδιαγραφών. Καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό να κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες και να καταλάβει ότι εμείς, αυτό που ξεκινήσαμε το ολοκληρώσαμε.
Οι διαδικασίες που ακολούθησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το οδήγησαν να καθυστερήσει την ολοκλήρωσή του και την παράδοση στον Κερκυραϊκό λαό. Αυτή τη στιγμή, είναι έτοιμη η ανάδοχος εταιρία να παραδώσει το Νοσοκομείο και τον εξοπλισμό, για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος για να ακολουθήσει μετά η μεταφορά και η λειτουργία του Νοσοκομείου. Αυτά ήταν ξεκάθαρα από την αρχή, κάποιοι θέλουν να παίζουν με τις λέξεις. Άλλο εγκαίνια και άλλο παράδοση με την έννοια του ελέγχου όλων των μηχανημάτων. Είναι μια επιβεβλημένη διαδικασία προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όλα τα μηχανήματα λειτουργούν σωστά. Όσοι δεν πιστεύουν ότι το έργο έχει τελειώσει, ας επισκεφθούν το νέο Νοσοκομείο και θα διαπιστώσουν το τέλος του έργου. Δεν μας ενδιαφέρει αν πρόκειται για εγκαίνια ή για παράδοση. Εμάς μας ενδιαφέρει η ουσία και αυτή είναι ότι το νέο Νοσοκομείο είναι έτοιμο. Το Νοσοκομείο είναι έτοιμο για να γίνει ο έλεγχος των μηχανημάτων".

Κόμβος Νοσοκομείου
Ο κ. Βόσδου ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για το στάδιο που βρίσκεται ο κόμβος του νέου νοσοκομείο έδωσε στην δημοσιότητα ξανά έγγραφο που είχε σταλεί πρώτη φορά στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009 σύμφωνα με το οποίο στο πλαίσιο της εργολαβίας παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης Οδικής Ασφάλειας που υλοποιείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ, και έχουν είδη ξεκινήσει μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριου Βόσδου, συμπεριέλαβε και τα έργα σύνδεσης- πρόσβασης του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κέρκυρας με την Εθνική οδό Κέρκυρας Παλαιοκαστρίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: