Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Πολιτική ανευθυνότητας από την ΔΕΠΑΝΟΜ

"Η άρνηση της ΔΕΠΑΝΟΜ να αναλάβει την ευθύνη για την κοπή των 29 αιωνόβιων κυπαρισσιών περιμετρικά του Νέου Νοσοκομείου, αποτελεί απόδειξη της πολιτικής που η Ν.Δ. ακολουθεί από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας, έως σήμερα που ο λαός της δείχνει την έξοδο. Την πολιτική της ανευθυνότητας!", τόνισε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο υποψήφιος βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης - Φοίβος Δραγανίγος.
Συνεχίζοντας ο κ. Δραγανίγος ανέφερε ότι: "Αν η κοπή των δέντρων έγινε από τον εργολάβο του έργου, υπάρχει πλήρης και άμεση ευθύνη για την καταστροφή τμήματος του φυσικού πλούτου του νησιού μας.
Αν η κοπή δεν έγινε από τον εργολάβο αλλά από μια "άγνωστη δύναμη" και πάλι υπάρχει ευθύνη για τον έλεγχο της ίδια της εργολαβίας και του χώρου της άμεσης εποπτείας του έργου έστω και περιμετρικά.
Μετά την αντίδραση που υπήρξε για το κόψιμο των δέντρων, οι υπεύθυνοι της εργολαβίας αλλά και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, το μόνο που κατάφεραν να αρθρώσουν, ήταν ψιθύρους και φημολογίες περί της αναγκαιότητας της κοπής, προκειμένου ο χώρος να χρησιμοποιηθεί - όπως ισχυρίζονταν - ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων και ταξί. Όταν αυτό δεν "έπιασε" είχαν τη φαεινή ιδέα, απλά να "διαγράψουν" το πρόβλημα από την ατζέντα τους, στρουθοκαμηλίζοντας και αποποιούμενοι των ευθυνών τους…
Τέτοια είναι η υπευθυνότητά τους. Αυτή η σοβαρότητα τους χαρακτήριζε έως τώρα. Με την ίδια φαιδρότητα προσπαθούν να ετοιμάσουν τα "εγκαίνια" του ιδρύματος μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Άραγε, αν μια ημέρα μετά τα εγκαίνια, οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους αρρωστήσει, στο εργοτάξιο του Κοντοκαλίου θα πάνε να νοσηλευτούν;
Το μόνο που καταφέρουν είναι να αυτοεκτίθενται και να ισχυροποιούν την απόφαση της κοινωνίας να τους θέσει στο περιθώριο" κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: