Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Τιμήθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα η "4η Διεθνής Τουριστική Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού και Τοπικών Προϊόντων 2009".
Στην έκθεση συμμετείχαν 50 εκθέτες.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών ήταν η τιμώμενη περιοχή και συμμετείχε με περίπτερο 80 τ.μ.
Την Παρασκευή 11/09 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ.Θεόκλητο, τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Εμμανουήλ Αλεξανδράκη, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νησιών, κ. Σωτήριο Βόσδου, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ανδρέα Λεούδη , τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης ,κ.Κώστα Βεγήρη .
Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν:
Εκδήλωση της Φιλαρμονικής Κέρκυρας "Καποδίστριας" στο χώρο της έκθεσης καθώς και πέρασμα της Φιλαρμονικής από το κέντρο της πόλης, παρουσίαση τοπικών χορών των Επτανήσων από το Λύκειο Ελληνίδων Κέρκυρας και του Πολιτιστικού και Χορευτικού Σωματείου Κεφαλονιάς "ο Μπάλλος".
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας εκπροσωπούμενη από τέσσερις αρχιμάγειρες παρουσίασε στο επίσημο δείπνο κερκυραϊκές γεύσεις και πραγματοποίησε συναντήσεις με το τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας καθώς και με επιχειρήσεις.
Παράλληλα με ειδικά περίπτερα συμμετείχαν το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Λευκάδας, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, η Ένωση Ξενοδόχων Λαγανά, η Ομοσπονδία Καταλυμάτων Ζακύνθου, καθώς και επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων της Κέρκυρας:
Οινοποιεία Γραμμένου, Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία, Denniς Κουμ Κουάτ, Σαπωνοποιία Πατούνης.
Παραβρέθησαν, ο Γ.Γ. της ΠΙΝ κ.Σ. Βόσδου, για την Κέρκυρα ο κ. Χ.Σκούρτης Αντινομάρχης Κέρκυρας υπεύθυνος για τον Τουρισμό, ο κ. Κ.Χαλικιάς, Δήμαρχος Παλαιοκαστριτών,ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης, για την ΝΑΚ ο κ. Γ. Κάφιρης υπεύθυνος Τουρισμού της ΝΕΤΠ. Για την Λευκάδα ο Νομάρχης κ. K.Αραβανής, η κα. Ε. Σταύρακα, Δ/ντρια τουρισμού της ΝΑΛ. Για την Κεφαλονιά ο Αντινομάρχης κ Θ. Γαλιατσάτος, η Δ/ντρια Τουρισμού κα. Α. Λάντου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.Για την Ζάκυνθο: η κα. Χ. Τετράδη Πρόεδρος του Συλλόγου Ξεν/χων Λαγανά, ο κ.Α. Βυθούλκας Πρόεδρος Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά, η κα. Μ. Κομιώτη, και ο Ε. Καρούσης.Επίσης οι επιχειρηματίες: κ. Σ.Γραμμένος, Σ. Καλούδης, Δ.Καλούδης και Δ. Χαλκιάς.Για την ΕΤΙΝ ο Σ. Θύμης.
Την έκθεση διοργάνωσε η Ν.Α Φλώρινας με το επιμελητήριο Φλώρινας. Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ETIN.

Δεν υπάρχουν σχόλια: