Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΠΑΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Το ότι προσωπικά θεωρώ υπεύθυνη, για όλα τα δεινά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, την Αθήνα και κατ΄ επέκταση την Αττική, δεν μπορώ, όπως πιστεύω κάθε άνθρωπος, να θλίβομαι, για τις εικόνες καταστροφής. Πολύ περισσότερο όταν στα 200 σπίτια που έχουν καεί, δεν βρίσκονται μόνο σπίτια καταπατητών τα οποία έφτιαξαν παρανόμως, μέσα στο δάσος, αλλά κυρίως μεροκαματιάρηδων, που είδαν το βιός τους, να καταστρέφεται.
Γιατί βρε κερατά, αν έφτιαξες σπίτι μέσα στο δάσος το οποίο έχει καεί και μετά σου καίγεται το σπίτι, ήθελά τα και παθέστα.
Δυστυχώς όμως, για μια ακόμα φορά, αυτή που θα πληρώσει το...μάρμαρο, είναι η Περιφέρεια. Όσα χρήματα έχουν απομείνει στα εθνικά χρηματοκιβώτια, φοβάμαι ότι θα κατευθυνθούν προς την Αττική για την αποκατάσταση των καταστροφών.

ΞΕΡΟΛΕΣ
Να πω και κάτι άλλο. Δεν αντέχω να ακούω τους ξερόλες δημοσιογράφους, όλα αυτά τα 24ωρα να δίνουν εντολές για το πώς θα έπρεπε να γίνει ο σχεδιασμός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ακούμε όλες αυτές τις ημέρες και το εξής καταπληκτικό: <<Έκαναν ότι μπορούσαν>>. Μα αυτό δεν αρκεί και είδατε σε τι αποτελέσματα οδήγησε.
Σημασία είχε να <<έκαναν αυτά που έπρεπε>>. Αν έκαναν, αυτά που έπρεπε, τότε δεν θα είχε καεί η Αττική.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Εδώ και καιρό, σας γράφαμε ότι το Φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές.
Συνεχίζουμε να το πιστεύουμε, περισσότερο από ποτέ, ότι οδεύουμε ολοταχώς προς τις κάλπες. Ο χρόνος θα δείξει αν επιβεβαιωθούμε.
Η ιστορία λένε, ότι όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο προκηρύχθηκαν εκλογές τις οποίες κέρδισε άνετα η Νέα Δημοκρατία. Λέτε και φέτος μετά τις μεγάλες πυρκαγιές της Αττικής να προκηρυχθούν εκλογές. Μόνο που αυτή τη φορά, η ιστορία επιφυλάσσει μια φάρσα στη Νέα Δημοκρατία.

ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ, ΕΓΡΑΨΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Οφείλω να πω ότι δεν συμφωνώ καθόλου, μα καθόλου με την προσπάθεια της Ε.Ε να ταυτίσει τον κομμουνισμό με τον φασισμό. Θεωρητικά αυτές οι δύο πολιτικές έννοιες απέχουν μεταξύ τους έτη φωτός.
Στην πράξη όμως τα πράγματα, ήταν εντελώς διαφορετικά. Γιατί το λέω αυτό. Γιατί όπως λειτούργησε ο Στάλιν και όπως κυβέρνησε, αιματοκυλώντας τόσα έθνη, δεν διέφερε καθόλου από τον Χίτλερ. Ο ένας είχε το Άουσβιτς και ο άλλος τα Γκουλάγκ. Στα οποία Γκουλάγκ έχασαν την ζωή τους, πολλές χιλιάδες αντιφρονούντων με το καθεστώς που είχε εγκαθιδρύσει ο Στάλιν. Εκεί πέθανε και ο Νίκος Ζαχαριάδης, για να μην ξεχνιόμαστε.
Η ατυχία είναι ότι πέθανε πρώτα ο Λένιν και μετά ο Στάλιν. Αν είχε πεθάνει πρώτα ο Στάλιν και μετά ο Λένιν, είμαι σίγουρος ότι και η ιστορία θα είχε γραφτεί εντελώς διαφορετικά.
Βέβαια δεν ήταν μόνο ο Στάλιν αλλά και άλλοι ηγέτες του πρώην ανατολικού μπλοκ που έμοιαζαν στον Χίτλερ. Γιατί δηλαδή ο Τσαουσέσκου τι ήταν; Ή ο Χότζα τι ήταν; Ακόμα και το καθεστώς της Κίνας, δεν κυβέρνησε κατά φασιστικό τρόπο;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Και όμως, υπάρχει λύση για τη δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ στις παρυφές της πόλης. Έχω προτείνει εδώ και χρόνια, ο χώρος του γερασμένου και ακατάλληλου πλέον γηπέδου, να δοθεί στο Δήμο Κερκυραίων και να δημιουργηθεί το περιφερειακό πάρκινγκ. Μάλιστα σε αυτή την θέση, δεν χρειάζεται ούτε η λειτουργία μίνι μπας.
Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί και η προοπτική, αν το επιτρέπει το υπέδαφος της περιοχής, να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΞΟΝΑ
Επειδή με ρωτούν συχνά πυκνά φίλοι μου, για το τι θα γίνει με τον άξονα Βορρά - Νότου οφείλω να πω δυο κουβέντες. Αν δεν προχωρήσει η παράκαμψη Μπενιτσών, έργο δύσκολο, το οποίο έχει μείνει πολύ πίσω, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ μας τον περιβόητο άξονα Βορρά Νότου.
Περιττό να πούμε ότι το έργο έχει αρχίσει να συζητιέται από την δεκαετία του 1980 και ενώ διανύουμε την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, το συγκεκριμένο έργο προχωρά με ρυθμούς του.... αραμπά.
Συμφωνώ ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και δύσκολο έργο, με δαιδαλώδεις διαδικασίες και πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερκερασθούν για να το δούμε κάποτε να υλοποιείται.
Εκτός των δυσκολιών που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των μελετών, το μεγαλύτερο εμπόδιο, για το συγκεκριμένο έργο, είναι ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για να υλοποιηθεί. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να εξευρεθεί αυτό το τεράστιο ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου.
Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ......άξονας Βορρά - Νότου ΓΙΟΚ!!!!

ΖΗΛΕΨΕ ΚΑΙ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Μετά την πετυχημένη κοινή προσπάθεια Ρόδου και Κέρκυρας να προβάλλουν τους τουριστικούς τους προορισμούς στις παραποτάμιες πόλεις της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, με ποταμόπλοια, φαίνεται ότι ζήλεψε και η Χαλκιδική τον συγκεκριμένο τρόπο προβολής.
Έτσι διαβάσαμε χθες στο διαδίκτυο ότι αμέσως μετά το τέλος της φετινής τουριστικής περιόδου, θα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια.
Άντε καλό ταξίδι και πάντα δεύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: