Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Απογοητευτικά τα δεδομένα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους απόφοιτους της Κέρκυρας


Απογοητευτικές είναι οι επιδόσεις των Κερκυραίων μαθητών στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις, συγκρινόμενες με τα πανελλαδικά στατιστικά στοιχεία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής ΕΛΜΕ Νίκο Μεταλληνό, το ποσοστό επιτυχίας εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για τους μαθητές των γενικών λυκείων της Κέρκυρας ανέρχεται στο 53% τη στιγμή που πανελλαδικά το Υπουργείο Παιδείας δίνει ποσοστό 90%. Όπως είπε « Το ποσοστό επιτυχίας στην Κέρκυρα υπολογίστηκε στο σύνολο αυτών που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, ενώ στην Ελλάδα τα στοιχεία που πήραμε από το Υπουργείο ο υπολογισμός έγινε σε αυτούς που κατέθεσαν μηχανογραφικό. Είναι προφανές ότι το υπουργείο κάνει λαθροχειρία για να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας, γιατί αγνοεί αυτούς που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις, αλλά δεν κατέθεσαν μηχανογραφικό, επειδή δεν είχαν τη βάση του 10 . Αν ο υπολογισμός γίνει και στην Κέρκυρα επί του αριθμού αυτών που κατέθεσαν μηχανογραφικό τα ποσοστά επιτυχίας συνολικά (ΓΕΛ+ΕΠΑΛ) είναι: πανελλαδικά 74% και στην Κέρκυρα 61%».

Άνοδος στις βάσεις των τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου
Άνοδος 112 έως 402 μονάδων παρατηρήθηκε φέτος στις βάσεις πέντε εκ των έξι τμημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ως σημαντικό αξιολογείται επίσης το γεγονός της υψηλής βαθμολογίας των πρώτων επιτυχόντων, που τεκμηριώνει την ελκυστικότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου ως επιλογής και της Κέρκυρας ως τόπου σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: