Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΗ Ν.Δ
Επιβεβαιώθηκα για μια ακόμα φορά, όταν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές έγραφα από αυτή εδώ την στήλη, ότι αρχίζει η εσωστρέφεια στην τοπική Νέα Δημοκρατία, μετά την σφαλιάρα του -8%.
Και να που ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λέκκας, με ανακοίνωση που εξέδωσε αποποιείται των ευθυνών για το τραγικό αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών.
Προσωπικά θα πω, ότι και συμφωνώ και διαφωνώ, με τον φίλο μου τον Γιάννη Λέκκα.
Διαφωνώ, γιατί ως κολλημένος με την μπάλα, υποστηρίζω πάντα ότι όταν κερδίζει μια ομάδα, η νίκη ανήκει σε όλους και όταν χάνει, πάλι ευθύνονται όλοι. Έτσι και στην πολιτική και εν προκειμένω στις ευρωεκλογές.
Συμφωνώ όμως με τον Γιάννη και εξηγούμαι σε ποιο σημείο. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στην πολιτική, κάποιοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν ο στράικερ της ομάδας χάσει ευκαιρίες από αυτές που δεν χάνονται, τι φταίει ο τερματοφύλακας που έβγαλε τα άπιαστα αλλά έφαγε μόλις ένα γκολ. Σου λέει λοιπόν ο Γιάννης βάσει αυτής της λογικής "ναι εντάξει είμαστε όλοι στην ίδια ομάδα, αλλά κάποιοι είχαν την μπάλα και έκαναν παιγνίδι και κάποιοι, απλώς συμπληρώναμε την ενδεκάδα".Οπότε "τι φταίμε εμείς για το αποτέλεσμα αφού δεν μοίραζαν την μπάλα σε όλη την ομάδα;". Λέω για παράδειγμα, όταν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας έτρεχε δεξιά και αριστερά σε επισκέψεις σε διάφορα έργα, δεν γνωρίζω να είχε δίπλα του και τον Πρόεδρο της Νομαρχιακής ή τέλος κάποια μέλη της".
Τι φταίει ο Λέκκας και τα υπόλοιπα μέλη της Νομαρχιακής, όταν στο λιμάνι έχει τελειώσει η προβλήματα του εσωτερικού αλλά ο ΟΛΚΕ δεν προχωρά σε κάποια πρόσθετα έργα για να λειτουργήσει; Ή όταν πάλι ο ΟΛΚΕ, δεν φτιάχνει τον νέο μόλο στους Παξούς με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί το νησί; Ή επίσης, όταν ο ΟΛΚΕ επέλεξε να μπαλώσει τις ζημιές στην παραλιακή της Γαρίτσας και να μην τοποθετήσει μπάρες για τα ΑΜΕΑ, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί και πάλι η τοπική κοινωνία;
Κάτι ακόμα, τι φταίει ο Λέκκας και η Νομαρχιακή όταν χρησιμοποιούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι "εκλεκτοί" στις ίδιες θέσεις. Θέλετε παράδειγμα. Το ίδιο άτομα σύμβουλος "και εδώ και εκεί και παρακάτω" ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν δύο ακόμα παιδιά που έχουν αγωνισθεί για το κόμμα. Γιατί λοιπόν οι άλλοι που αποκλείσθηκαν να αγωνιστούν για το κόμμα; Για να βλέπουν τον άλλον να κάθεται σε ΤΡΕΙΣ καρέκλες; Και όταν κατά τεκμήριο δεν έχει προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για τη Νέα Δημοκρατία; Σε κρίσεις και στιγμές έντασεις όταν τον έχει ανάγκη το κόμμα αυτός κρύβεται. Σου λέει ο άλλος "άντε πηγαίνετε από κει και εγώ πάω.. παραλία". Τι είχα, τι έχασα.
Και αν δεν διορθωθούν όλα αυτά, τότε η Νέα Δημοκρατία το Φθινόπωρο που θα έχουμε εκλογές, γιατί το Φθινόπωρο θα έχουμε εκλογές και όχι τον Μάρτιο, εδώ είμαστε και θα το δείτε, τότε η Ν.Δ θα χάσει με -18% μονάδες και όχι με -8% που έχασε τον Ιούνιο. Και ξέρετε γιατί; Γιατί τον Ιούνιο ο κόσμος μπορεί να επέλεξε παραλία, αλλά το Φθινόπωρο θα πάει στην κάλπη για να τιμωρήσει όλες αυτές τις συμπεριφορές.
Και στον πάτο της γραφής, γιατί κακίζετε τον φίλο μου τον Γιάννη Λέκκα; Και στο ποδόσφαιρο δεν βγαίνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και λένε για τους συμπαίκτες τους ότι "χάσαμε γιατί έπαιζαν εγωιστικά;". Ε, το ίδιο συμβαίνει και στη πολιτική.
Για να ισχύει η ποδοσφαιρική ρήση "όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε" θα πρέπει η μπάλα να μοιράζεται σε όλους. Και να μην την κρατάνε μόνο κάποιοι στα πόδια τους, γιατί τότε έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη, για το όποιο αποτέλεσμα.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
Να πω κάτι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που γιορτάστηκε στις 26 Ιουνίου.
Πριν από κάποια χρόνια, είχε δημιουργηθεί θόρυβος με την εμπλοκή κάποιων παιδιών μας στο "κόσμο των ναρκωτικών", και τότε είχαμε δηλώσει όλοι την έκπληξη μας και είχαμε εκφράσει την απορία μας. Φάνηκε τότε ότι κάτι κινείται, αλλά ήταν προσωρινό.
Δείξαμε όλοι την ευαισθησία μας, με την πραγματοποίηση πολλών συνεδριάσεων νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων. Υπήρξε όντως μια κινητικότητα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα και αμέσως μετά....λήθη. Και.....σιέστα.
Το πρόβλημα γρήγορα ξεχάστηκε και πλέον κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος, δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό. Θα ενδιαφερθούμε και πάλι, ως κοινωνία, αν, μακριά από εμάς βέβαια, προκύψουν και πάλι ανάλογα περιστατικά. Κάτι που απευχόμαστε, αλλά με τις ευχές δεν λύνεις προβλήματα...
Αλήθεια κανείς από τους αρμόδιους δεν γνωρίζει ή δεν έχει ακούσει ότι η Κέρκυρα έχει τιγκάρει στο ναρκωτικό; Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μείζονος σημασίας; Ή είναι μεγαλύτερο πρόβλημα οι λακκούβες; Γιατί λοιπόν δεν ασχολείται κανείς; Αλλά να ασχοληθεί σοβαρά και όχι για το θεαθήναι.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΟΙΑΤΡΙΚΗ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;
Ένας "παράγοντας" ο οποίος έχει αποτελέσει πηγή δυσφήμισης του τόπου μας, είναι η τουριστοιατρική; Ουκ ολίγα τα δημοσιεύματα κυρίως του Βρετανικού τύπου για τα "κατορθώματα" της τουριστοιατρικής.
Παλαιότερα νομαρχιακά συμβούλια, κυρίως επί Παγκράτη, είχαν ασχοληθεί με το θέμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ο προηγούμενος αντινομάρχης ο Στάθης Κουλουρίδης είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά ήρθε η αλλαγή στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και δεν πρόλαβε να υλοποιήσει την πρόταση του.
Σήμερα η νέα νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, θα κάνει κάτι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος;
Ο φίλος μου ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κέρκυρας, τι λέει για το θέμα αυτό;

ΟΕΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΛΩΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ;
Αλήθεια, μια και η συζήτηση για το Λιμάνι βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, τα πλωτά πάρκινγκ τι έγιναν ρε παιδιά; Χάθηκαν στο δρόμο ή βούλιαξαν; Κάποιοι ενδεχομένως να τα ξέχασαν αλλά η μνήμη μου δεν με προδίδει. Δεν μπαίνω στη διαδικασία, του ποιος φταίει ή δεν φταίει. Απλά στέκομαι στο γεγονός ότι τα πλωτά πάρκινγκ είχαν ανακοινωθεί, κατά την γνώμη μου θα έδιναν κάποιες λύσεις στην έλλειψη των χώρων στάθμευσης και τελικά μείναμε στα λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: