Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Μία μοναδική συναυλία του Goran Bregovic στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας


Ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες παγκοσμίως, ο Goran Bregovic, επιστρέφει ύστερα από 12 χρόνια στο νησί μας, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009, σε μια και μοναδική συναυλία στην πόλη της Κέρκυρας. Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη Χορωδία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας “Ο Σπύρος Σαμάρας” που θα καλωσορίσει τον καλλιτέχνη στη σκηνή.
Οι Ευρωπαϊκοί σταθμοί της προγραμματισμένης περιοδείας του, πριν την επίσκεψή του στην Κέρκυρα τον Αύγουστο, περιλαμβάνουν τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ισπανία και τη Σκανδιναβία καθώς και δυο μεγάλους σταθμούς εκτός Ευρωπαϊκών συνόρων σε Αμερική και Αυστραλία.
Ο πολύ σημαντικός Goran Bregovic εισήλθε στο χώρο της δισκογραφίας το 1974 και έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει 23 άλμπουμ με πωλήσεις 8 εκατομμυρίων αντιτύπων.
Σύντομα, θα κυκλοφορήσει ένα νέο διπλό CD με τίτλο "Alkohol - sljivovica/champagne" των οποίων τραγούδια θα ακουστούν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
H κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας "O καιρός των Tσιγγάνων" στην Eλλάδα, σηματοδότησε την επαφή του ελληνικού κοινού με τη μουσική του. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μεταξύ των οποίων τη βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα "Underground" και για θεατρικές παραστάσεις όπως στο αρχαίο δράμα "Οιδίπους Τύραννος" σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη.
Ο Goran Bregovic έχει κατά καιρούς συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα τόσο της παγκόσμιας όσο και της Ελληνικής σκηνής λόγω των επιτυχημένων συνεργασιών του μαζί τους. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται ο Iggy Pop, η Ofra Haza, η Cesaria Evora, ο Scott Walker, ο Emir Kusturica καθώς και ο Γιώργος Νταλαράς και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Η ατμοσφαιρική μουσική του Goran Bregovic με τη συνοδεία της ορχήστρας του, θα μας ταξιδέψει σε γνωστούς και άγνωστους τόπους, πλέκοντας μουσικές από ταινίες, δισκογραφικές του επιτυχίες, νοσταλγικούς τσιγγάνικους ήχους και αγαπημένα χορευτικά ακούσματα, που όλοι αγαπήσαμε. Μοναδική θέση στη βραδιά κατέχουν οι κλασσικές πλέον παραδοσιακά ενδεδυμένες γυναικείες παρουσίες από τη Βουλγαρία, που συνοδεύοντας τον καλλιτέχνη στα φωνητικά επιφυλάσσουν ένα μοναδικό θέαμα μουσικής παράστασης για το κοινό.
H προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε χθες και η τιμή τους είναι 25 ευρώ.
Σημεία προπώλησης:
Δημοτικό Θεάτρο Κέρκυρας (Τοπικό Συμβούλιο Νέων), Δισκοπωλείο Μούσες, Video Famm, Βιβλιοπωλείο Μουστάκης, Κατάστημα Paul & Peter, Παλαιό Φρούριο Καφέ, Lord Travel, Great Events και μέσω internet (www.ticketquest.gr).
Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, του Δήμου Κερκυραίων και του Δήμου Φαιάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: