Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Εφαρμογή μειωμένων τιμολογίων για ΑΜΕΑ από την ΔΕΥΑΚ του Δήμου Κερκυραίων

Την εφαρμογή των μειωμένων τιμολογίων κατά 60% σε ΑΜΕΑ και 40% σε νεφροπαθείς, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Σπ. Ζουμπουλίδη αλλά και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Ανδρέα Σκούπουρα. Πρόκειται για εξαιρετική ελάφρυνση των οικογενειών των ΑΜΕΑ και των Νεφροπαθών και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως τόνισαν οι συνομιλητές του κ. Πουλιέζου.
Ανακοινώνοντας την υλοποίηση του μέτρου που είχε προτείνει η ΔΕΥΑΚ και υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Πουλιέζος τόνισε:
"Στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΥΑΚ, ανακοινώνουμε σήμερα την εφαρμογή του μειωμένου τιμολογίου για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τους Νεφροπαθείς που είναι εγκατεστημένοι στο Δήμο Κερκυραίων.
Μετά από πρόταση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ που έγινε δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο, καθιερώνεται μειωμένο τιμολόγιο στα άτομα που έχουν μόνιμη αναπηρία σε ποσοστό 80% και άνω, καθώς και για νεφροπαθείς.
Στην πρώτη κατηγορία η μείωση του τιμολογίου του νερού είναι της τάξης του 60% και στη δεύτερη κατηγορία η μείωση ανέρχεται στο 40%.
Όσοι από τους συμπολίτες μας ανήκουν στις ομάδες αυτές, θα πρέπει οι ίδιοι ή εκπρόσωπός τους να επικοινωνήσει με το γραφείο Καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ στο τηλ. 26610 40266 προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ξεκινήσει η εφαρμογή του μειωμένου τιμολογίου στις οικίες τους.
Τα δικαιολογητικά είναι απλά και αφορούν έναν λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ καθώς και βεβαίωση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Νομαρχίας για το ποσοστό αναπηρίας που έχουν. Η έγκριση της αίτησής τους θα είναι άμεση.
Το μέτρο αυτό έχει προοπτική περαιτέρω βελτίωσης προκειμένου να συμπεριληφθούν άτομα με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Κέρκυρας για τη συνεργασία που είχαμε στο θέμα αυτό. Πρόθεσή μας είναι η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον, επ' ωφελεία των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα".
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ Σπ. Ζουμπουλίδης δήλωσε: "Τον τελευταίο καιρό, έχει αναδειχθεί το πρόβλημα των συνεπειών της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Πουθενά όμως δεν προβάλλονται τα αυξημένα προβλήματα της κρίσης αυτής για τα ΑΜΕΑ και της μεγιστοποίησης των οικονομικών ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν. Μεγάλο μέρος των ΑΜΕΑ είναι εκτός της αγοράς εργασίας και εκτός εκπαίδευσης, καλούμενα να τα βγάλουν πέρα όπως ακριβώς κάθε άλλος πολίτης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος, σε συνεργασία που είχαμε, αντελήφθη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και δείχνοντας την ευαισθησία της επιχείρησης, μείωσε σε μεγάλο ποσοστό τα τιμολόγια της επιχείρησης για τα ΑΜΕΑ. Το ποσοστό αναπηρίας είναι μεγάλο και είναι θετικό το γεγονός οτι στο προσεχές μέλλον θα τροποποιηθεί αυτή η απόφαση.
Εκ μέρους της Εθνικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ, θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Πουλιέζο όσο και την επιχείρηση για τη συνεργασία που έχουμε και αυτήν που θα υπάρξει στο μέλλον".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ Ανδρέας Σκούπουρας, επισήμανε: "Εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Πουλιέζο και τα μέλη του Δ.Σ. που συνεχίζουν να είναι πρωτοπόρα σε κοινωνικά θέματα. Η ΔΕΥΑΚ είναι από τις κορυφαίες εταιρείες σε κοινωνική ευαισθησία, απασχολώντας ρεκόρ υπαλλήλων με ποσοστό αναπηρίας στις τάξεις της. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι υπάρχει μια πολύ σεβαστή μείωση 60% στα τιμολόγια των ΑΜΕΑ και 40% στους νεφροπαθείς. Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. για ακόμη καλύτερες συνθήκες ζωής των ΑΜΕΑ στην Κέρκυρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: