Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
Επειδή ακούω και πάλι για κινητοποιήσεις για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θυμήθηκα την επίσκεψη μου στους Ταγαράδες της Θεσσαλονίκης.
Για τους δύσπιστους, θα αναφέρω τα επιτεύγματα του Συνδέσμου μείζονος Θεσσαλονίκης σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η χωματερή στους Ταγαράδες είχε δυσφημίσει διεθνώς την χώρα μας, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να μας επιβάλλει, ουκ ολίγα πρόστιμα.
Αυτά στο παρελθόν γιατί τώρα στους Ταγαράδες λειτουργεί από το βιοαέριο εργοστάσιο το οποίο παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Λειτουργεί επίσης βιολογικός ο οποίος παράγει νερό για άρδευση της γύρω περιοχής του Δήμου Θέρμης και παράγεται λίπασμα. Ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή περιβαλλοντικού πάρκου περίπου 240 στρεμμάτων. Καλά δεν μιλώ για τον πρότυπο ΧΥΤΑ της Μαυραοράχης.
Το ερώτημα τώρα. Αφού αυτοί τα κατάφεραν, εμείς γιατί να μην τα καταφέρουμε; Τι είμαστε χειρότεροι; Ή αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς;
Δώστε εσείς τις απαντήσεις.

ΓΙΑΤΙ;
Χρόνια τώρα, φωνάζουμε ότι το σημαντικό για το νέο Νοσοκομείο, δεν είναι να ολοκληρωθεί το κτίριο αλλά το πώς θα λειτουργήσει.
Η λειτουργία του, αφορά τόσο το προσωπικό, κυρίως την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού προσωπικού, αλλά και άλλα ζητήματα. Να φέρω ένα παράδειγμα. Παραγγέλθηκε ο εξοπλισμός αλλά τι έχει γίνει. Οι γιατροί πρότειναν να γίνει προμήθεια ενός αξονικού 64αρη για να μπορεί να γίνονται και στεφανιογραφίες και να μην αναγκάζεται ο ασθενής είτε να πηγαίνει στα Γιάννενα είτε στον ιδιωτικό τομέα. Δυστυχώς όμως έγινε προμήθεια ενός αξονικού 16αρη.
Γιατί αυτό, δηλαδή η ποιοτική λειτουργία του νέου Νοσοκομείου μας αφορά όλους. Τι να τι κάνω εγώ το καινούργιο κτίριο και τα καινούργια κρεβάτια, όταν για μια στεφανογραφία θα συνεχίσω να πηγαίνω στα Γιάννενα ή στον ιδιωτικό τομέα;
Και αυτό το θέμα, αφορά τα... γαλαζοπράσινα παπαγαλάκια!!!!!

ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ
Δεν έχει καμία, μα καμία απολύτως σημασία, εδώ που φθάσαμε, το πότε θα τελειώσει το νέο Νοσοκομείο. Τι αν τελειώσει τον Μάρτιο του 2009, που δεν τελείωσε, τι τον Ιούνιο του 2009 ή τον Σεπτέμβριο του 2009, είναι το ίδιο και το αυτό.
Αυτό που έχει μεγάλη σημασία, και που θα πρέπει να μας απασχολεί πρωτίστως είναι όταν με το καλό τελειώσει το νέο νοσοκομείο να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των κερκυραίων ασθενών και να απαλειφθεί το κύμα των...μεταναστών υγείας. Αν όχι να απαλειφθεί, τουλάχιστον να μειωθεί αισθητά. Με λίγα λόγια να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία του νέου νοσοκομείου και να ανταποκρίνεται αυτό με επάρκεια στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.
Και για να γίνει αυτό, δεν απαιτούνται μόνο νέα ντουβάρια αλλά να υλοποιηθεί ο νέος οργανισμός και να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό.
Αυτά για να εξηγούμαστε.
Και κάτι ακόμα. Σημασία έχει που φθάσαμε στην τελική ευθεία, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.
Πολύ φοβάμαι όμως, ότι τους επόμενους μήνες θα κλείσει ένας κύκλος και θα ανοίξει ένας νέος κύκλος διεκδικήσεων, κυρίως όσον αφορά το προσωπικό. Αλλά και παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας που δεν καλύπτονται από το σημερινό σχεδιασμό.

ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ ..
Δεν λέω καλές οι συμμετοχές στις διάφορες τουριστικές εκθέσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αλλά καλά θα ήταν να κοιτάζαμε λίγο και τα του οίκου μας.
Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες στον τόπο μας, αν προσελκύσουμε επισκέπτες και τους απογοητεύσουμε όταν έλθουν, με την εικόνα που παρουσιάζει το νησί μας.
Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα, από την πρώτης στιγμή που θα πατήσει κάποιος το πόδι του, τόσο στο λιμάνι όσο και στο αεροδρόμιο, δεν είναι και η πιο ελκυστική.
Αλήθεια, όταν οι αρμόδιοι κάνουν τα ταξιδάκια τους στο εξωτερικό, περιγράφουν αυτή την εικόνα στους συνομιλητές τους;
Τι κάνουν οι κύριοι αρμόδιοι για να απαλειφθεί αυτή η εικόνα; ΤΙΠΟΤΑ.

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ
Φοβάμαι ότι στο τέλος θα καταντήσουμε... στρουθοκάμηλοι. Έτσι όπως κυβερνιέται(;) αυτός ο τόπος, στο τέλος θα με.... στείλουν. Τα πράγματα είναι απλά, γιατί τα κάνουμε δύσκολα; Λέω τώρα για τον τουρισμό. Γιατί δεν το παίρνουν απόφαση, οι "κρατούντες" να καθίσουν κάτω και να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ. Να σχεδιάσουν όμως, στη βάση των πλούσιων συγκριτικών πλεονεκτημάτων, τα οποία διαθέτει ο τόπος μας.
Το να βολοδέρνεις δεξιά και αριστερά, στις διάφορες εκθέσεις, δεν έχει κανένα, μα κανένα νόημα και κανένα αποτέλεσμα, δείτε τα φετινά μαύρα και άραχλα αποτελέσματα.
Προσωπικά δεν αμφισβητώ τις προθέσεις των πολιτικών μας, για να προσφέρουν στον τόπο μας. Κάθε άλλο. Αμφισβητώ όμως τον τρόπο, που έχουν επιλέξει για να προσφέρουν.
Έχουμε λοιπόν τη "βάση" που είναι: Α) Η θάλασσα Β) Ο πολιτισμός - περιβάλλον και Γ) Οι "δορυφόροι", δηλαδή Παξοί - Αντίπαξοι, Οθωνοί, Ερρείκουσα και Μαθράκι. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο "κτίζεις" τη νέα τουριστική ταυτότητα της Κέρκυρας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι "καταργείς" τον μαζικό τουρισμό.
Τα πράγματα είναι απλά. Γιατί δεν θέλουμε να "τα δούμε".

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑ
Αν δεν κάνω λάθος, το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε έναν κανονισμό λειτουργίας στο άλσος της Γαρίτσας. Για πηγαίνετε παρακαλώ να ρίξετε μια ματιά; Ο καθένας κάνει ότι θέλει; Και σε έκταση που καταλαμβάνει και σε κατασκευές. Πλήρης αναρχία. Υπό ποια έννοια το λέω. Ο επαγγελματίας της πόλης, όταν βλέπει να ισχύει αυτό το καθεστώς στο άλσος της Γαρίτσας, σου λέει με το δίκιο του, "γιατί να μην κάνω και εγώ ότι μου κατεβάσει η κούτρα;;;;;". Δικαίως ή με το δίκιο του, γιατί το "δικαίως" δεν ισχύει.
Όλοι θέλουμε να υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα στο άλσος, αλλά θα πρέπει να υπάρχει τάξη και μέσα σε ένα πλαίσιο, το οποίο θα πρέπει να είναι αποδεκτό απ' όλους και κυρίως να είναι σύννομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: