Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

ΣΤΕΦ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ: Συνεργασία με τους Πρόξενους Ευρ. Κρατών για την Ημέρα της Ευρώπης


Συνάντηση με τους Προξένους της Ευρώπης στην Κέρκυρα ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαΐου, που διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχία Κέρκυρας και ο Δήμος Κερκυραίων με τη συμμετοχή των πολιτιστικών φορέων του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε χθες μετά από πρωτοβουλία του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου παρουσία και του Δημάρχου Σωτήρη Μικάλεφ.
Στο κάλεσμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν στην συνάντηση η Πρόξενος της Αυστρίας Margit Trouper, του Βελγίου Elsa Delobel - Αγγιστριώτη, της Ουγγαρίας Ρίτα Κασσιώτη, της Δανίας Ειρήνη Κορακιανίτη και οι Πρόξενοι της Γερμανίας Κώστας Γισδάκης, της Ιταλίας Giancarlo Bringioti, της Ρωσίας Νίκος Κάνουλας, της Σουηδίας Βασίλης Κοντός καθώς και εκπρόσωπος του Προξενείου της Ισπανίας στην Κέρκυρα Ρωξάνη Πολίτη η οποία είναι και Πρόξενος του Καναδά στο νησί μας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο διανεμήθηκε στους Προξένους κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχει όπως ανέφερε ο Νομάρχης σαφή εξωστρεφή χαρακτήρα καθώς η πληθώρα των συμμετοχών θέλει να τονίσει την πολιτιστική διάσταση του νησιού ως τουριστικού προορισμού, να αναδείξει την πολιτιστική ταυτότητα του Νομού μας τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και να καταστήσει την Κέρκυρα επίκεντρο διεθνώς των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Ευρώπης.
Το μήνυμα αυτό όπως επεσήμανε ο Στεφ. Πουλημένος έγινε προσπάθεια από τη Νομαρχία να αποσταλεί προς κάθε κατεύθυνση καθώς υπήρξε ενημέρωση για τις εκδηλώσεις τόσο των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων όσο και των μέσων ενημέρωσης του εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και των Πρεσβειών και των Γραφείων του ΕΟΤ ανά τον κόσμο.
Ο Νομάρχης κάλεσε όλους τους κερκυραίους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις προσδίδοντας σ' αυτές πιο πανηγυρικό χαρακτήρα, με στόχο να αναδειχθεί το γεγονός ότι η Κέρκυρα γιορτάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο την Ημέρα της Ευρώπης και ότι εμπλουτισμένες οι εκδηλώσεις αυτές μπορούν να γίνουν θεσμός.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων από την πλευρά του στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία του τ. Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργου Ρωμαίου με την οποία ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης, ομιλία που θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 8 το βράδυ, στο Περιστύλιο των Παλαιών Ανακτόρων, ενώ καί ο ίδιος κάλεσε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Οι Πρόξενοι συνεχάρησαν τόσο το Νομάρχη όσο και τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία την οποία ανέλαβαν και την χαρακτήρισαν ως μοναδική και παράλληλα σημαντική για την προβολή του τόπου μας. Στα πλαίσια της συνάντησης μάλιστα, πρότειναν τον επόμενο χρόνο οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή και πολιτιστικών σωματείων από τις χώρες οποίες εκπροσωπούν ως Πρεσβευτές, πρόταση η οποία έγινε θερμά δεκτή από τους φετινούς διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: