Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Καθησυχαστικός ο Βόσδου για το πρόβλημα με τα λατομεία

Το έγγραφο της Δ6 Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης του ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσα από το οποίο επισημαίνεται πως αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου των φραγμάτων, η λειτουργία λατομικών ζωνών στην Κέρκυρα σχολίασε ο ΓΓ της ΠΙΝ Σωτήρης Βόσδου.
Ο κ. Βόσδου ανέφερε ότι «αναφορικά με την ύπαρξη του εγγράφου της Δ6 Διεύθυνσης Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης του ΥΠΕΧΩΔΕ, είμαι σίγουρος ότι αναφέρεται στην λειτουργία νομίμως αδειοδοτημένων λατομείων.
Μέχρι στιγμής και απ’ όσα γνωρίζω από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει διευκρινιστεί το θέμα με τις αναδασωτέες εκτάσεις και αν δεν προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία από την πλευρά των ιδιοκτητών, δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω έτσι όπως κατατεθεί η μελέτη. Θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των αναδασωτέων εκτάσεων μέσα στην ζώνη, ή θα πρέπει να τροποποιηθεί η μελέτη».
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βόσδου, υποστήριξε πως «δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για το μέλλον του έργου των φραγμάτων και για αν για την υλοποίηση του έργου, απαιτηθεί η μεταφορά αδρανών υλικών από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές, αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν εκείνοι οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησης του έργου».
Τέλος, με αφορμή την λειτουργία παράνομων λατομικών ζωνών στην περιφέρεια, υποστήριξε πως «παρανόμως αδειοδοτημένα λατομεία δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην περιφέρειά μας. Και αν υπάρχουν, να υπάρξουν συγκεκριμένες καταγγελίες για να υπάρξουν και οι ανάλογες διαπιστώσεις και έρευνες και κυρώσεις».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: