Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ο Ψαλτικός Χορός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στον ιστορικό ναό των Αγίων Πατέρων

Την καταληκτήρια εκδήλωσή του για το απερχόμενο ακαδημαϊκό έτος θα πραγματοποιήσει o Ψαλτικός Χορός του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, με την ευκαιρία της εορτής της Κυριακής των Αγίων Πατέρων στον ομώνυμο ιστορικό ναό της πόλης της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, το απαρτιζόμενο από φοιτητές του Τ.Μ.Σ. μουσικό σύνολο θα ψάλει στη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί την Κυριακή 31 Μαΐου 2009, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου. Έναρξη Θείας Λειτουργίας: 09:00 π.μ.
Με ένα ευρύ ρεπερτόριο από τη γραπτή και προφορική παράδοση της εκκλησιαστικής μουσικής (14ος-19ος αι.), ο Ψαλτικός Χορός του Τ.Μ.Σ., υπό την επιστημονική καθοδήγηση και εποπτεία του Αναπλ. Καθηγητή κ. Ευσταθίου Μακρή και τη διεύθυνση του υποψ. διδάκτορος του Τ.Μ.Σ. κ. Σπυρίδωνος Ασπιώτη, συμμετείχε κατά το τρέχον ακαδ. έτος στις εξής λατρευτικές εκδηλώσεις: α) στον Εσπερινό της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος (12 Δεκεμβρίου 2008) στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, β) στη Θεία Λειτουργία της Δ΄ Κυριακής των Νηστειών, 29 Μαρτίου 2009, στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας της Εκατονταπυλιανής Πάρου και γ) στον Κατανυκτικό Εσπερινό, το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον ίδιο ναό, χοροστατούντων των Μητροπολιτών Παροναξίας κ. Καλλινίκου και Σύρου κ. Δωροθέου.
Παράλληλα, πραγματοποίησε και συναυλία με ύμνους της Θεοτόκου και της Μεγ. Τεσσαρακοστής υπό τον τίτλο "Χαίρε σοφών υπερβαίνουσα γνώσιν" στον παλαιοχριστιανικό ναό της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου, στις 29 Μαρτίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: