Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Κατά πλειοψηφία η απόφαση για τη νέα τιμολογιακή πολιτική


Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ για το 2009 ήταν το κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με την αποχή της παράταξης του Γιάννη Τρεπεκλή, την αρνητική ψήφο του Μάχου Γαβαλά ενώ ο Επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χάρης Μάστορας δεν παρευρέθηκε στην συνεδρίαση.
Την πρόταση, που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δ. Πουλιέζος και ο Αντιπρόεδρος Β. Φίλιππας, τονίζεται η ανάγκη στήριξης της επιχείρησης, κάλυψης των αυξημένου λειτουργικού κόστους λόγω της αύξησης των καυσίμων, του ρεύματος αλλά και των συλλογικών συμβάσεων του προσωπικού. Την ίδια στιγμή αναπροσαρμόζεται η λειτουργία της ίδια της επιχείρησης με στόχο τη σημαντική μείωση του κόστους και την ποιοτική αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Πουλιέζο «ιδιαίτερη σημασία δίδεται στη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Έτσι, μειώνονται τα τιμολόγια των ΑΜΕΑ κατά 60%, των νεφροπαθών κατά 40% και διατηρείται το ευνοϊκό καθεστώς στην περιοχή του Τεμπλονίου, ως ανταποδοτική ελάφρυνση στην επιβάρυνση που χρόνια τώρα υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής εξαιτίας της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Ο πρώην δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής μιλώντας στους δημοσιογράφους για το θέμα αυτό ανέφερε ότι «την τελευταία τριετία η ΔΕΥΑΚ αύξησε τα τιμολόγια της κατά 45%, αύξηση τεράστια. Το πορτοφόλι των μικρών και μεσαίων νοικοκυριών δεν αντέχει άλλες αυξήσεις. Η νέα πολιτική της ΔΕΥΑΚ πάει στις εύκολες λύσεις, στο χαράτσι, στην εισπρακτική πολιτική.”
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Χ.Σαρλή ανέφερε ότι «δεν ψηφίζει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΚ γιατί δεν συμφωνεί με την πολιτική της υφιστάμενης δημοτικής αρχής”.

Υπόλοιπες αποφάσεις
Επίσης κατά τη συνεδρίαση ψηφίστηκε ομόφωνα η μεταφορά των 14 εργαζομένων της ΑΝΕΔΚ στην νεοσυσταθείσα κοινωνική επιχείρηση του Δήμου. Πρόκειται για όσους εργάζονται στα Κοινοτικά προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» και το ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ. Όσον αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις επαφές που έχει ήδη κάνει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Νοσοκομείο, τη διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα, την ΠΙΝ, το Ψυχιατρικό νοσοκομείο, το γηροκομείο και το ορφανοτροφείο για την απορρόφηση τους. Άλλα θέματα που εγκρίθηκαν ήταν η πρόταση του Δήμου για την εξ΄ολοκλήρου χρηματοδότηση του έργου «Επέκταση του Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών », η χρηματοδότηση για το έργο C.U.L.T.U.R.E της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας MED, ο Απολογισμός οικονομικού έτους 2008 της Χορωδίας Δήμου Κερκυραίων, ο Προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2009 του Κ.Α.Π.Η, ο χαρακτηρισμός κωδικών αριθμών προϋπ/σμού οικ. έτους 2009 ως δεκτικών εκδόσεως χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής και η πρόταση αναμόρφωσης του Δημοτικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2009».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: