Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ομαδική έκθεση ζωγραφκής Βουτυρά, Γερογιάννη, Κασσάρ, Πουλημένου

Στις 23 Μαΐου εγκαινιάστηκε στο "CAFE DUSK' στο παλιό λιμάνι (οδός Δονζελότ 21), η ομαδική έκθεση ζωγραφικής τεσσάρων Κερκυραίων καλλιτεχνών με διαφορετικές εικαστικές τεχνοτροπίες.
Ο NIK. ΒΟΥΤΥΡΑΣ εκθέτει ελαιογραφίες σε καμβά και ακουαρέλες με θεματολογία εμπνευσμένη από την φύση και την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά.
Η τεχνοτροπία του είναι νατουραλιστική με εμπρεσσιονιστικά στοιχεία και εκφράζει συναισθήματα.
Σπούδασε την εικαστική τέχνη στην "Accademia Riaci" της Φλωρεντίας, ζει και εργάζεται στο νησί μας, αρθρογραφεί σε θέματα πολιτισμού στην εφημερίδα "ΚΕΡΚΥΡΑ σήμερα" και επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική την εκπομπή "Τέχνες & Περιβάλλον" στο ΤηλεΚέρκυρα, και με τον ομώνυμο τίτλο ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κέρκυρα.
Είναι, μέλος του Δ.Σ. της "Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης" (ΕΙ.Κ.Ε.) και ιδρυτικό μέλος του νέου συλλόγου καλλιτεχνών (ΣΥ.Κ.Κ,)
Η ΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΝΗ έλαβε τις πρώτες εικαστικές της γνώσεις στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας με δασκάλους τον Νικ. Ζερβό και τον Σπ, Αλαμανό και εν συνεχεία σπούδασε αγιογραφία στο εργαστήριο του Νικ. Θεοδώνη.
Η τεχνοτροπία της κυμαίνεται στο χώρο του εμπρεσσιονισμού με ρευστή πινελιά, ευγενική χρωματική κλίμακα, όπου κυριαρχούν οι γήινες αποχρώσεις που δένονται αρμονικά χωρίς έντονες φωτοσκιάσεις και δη οι τοπιογραφίες που εκθέτει αποτελούν μια καθαρή συναισθηματική στάση απέναντι στο τοπίο του νησιού μας, που αναδύει αισθαντικότητα και υποβόσκοντα ρομαντισμό.
Η ΜΑΙΡΗ ΚΑΣΣΑΡ έλαβε μαθήματα ζωγραφικής σε εργαστήρια Κερκυραίων καλλιτεχνών.
Απ' το 1993 έως σήμερα δραστηριοποιείται στον εικαστικό χώρο ως ζωγράφος -αγιογράφος και έχει παρουσιάσει δουλειά της σε σειρά ατομικών εκθέσεων σε Αθήνα και Κέρκυρα (ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, Δημοτικό θέατρο, APT ΚΑΦΕ, Corfu Palace κ.α.).
Είναι μέλος της ΕΙ.Κ.Ε. και έχει λάβει μέρος σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις της,
Η τεχνοτροπία της είναι ρεαλιστική και αποδίδει τοπιογραφίες και ηθογραφικά έργα όπου κυριαρχούν ατμόσφαιρες γαλήνιες και θερμής οικειότητας,
Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1961 και σπούδασε στο Βέλγιο, στην "Ανώτατη Δημόσια Αρχιτεκτονική Ακαδημία" της Γάνδης. Εργάστηκε επί σειρά ετών εκεί ως Αρχιτέκτων - Διακοσμητής και προ ετών επέστρεψε και δραστηριοποιείται στην γενέτειρα του. Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική και κυρίως με το σχέδιο.
Στην παρούσα έκθεση εκθέτει αισθησιακά σκίτσα εμπνευσμένα απ' την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της πόλης και της υπαίθρου, που έχει αποδώσει με ιδιαίτερη ευαισθησία.
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 09.00 - 22.00 (Καθημερινά εκτός Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια: