Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Η "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ" ΧΤΥΠΑ ΣΤΟ INTERNET!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
Νομίζω ότι η τροποποίηση του νόμου, που προώθησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, για τις εργασίες ελάσσονος σημασίας στην παλιά πόλη, βάζει τέλος σε έναν πραγματικό βραχνά.
Μιλάμε για τον παραλογισμό, που ίσχυε μέχρι σήμερα, ο καψερός ο κερκυραίος, ο κάτοικος της παλιάς πόλης, για να βάψει το σπίτι του ή για να αλλάξει τα παραθυρόφυλλά του, να χρειάζεται την άδεια του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων. Τώρα πια με την τροποποίηση του νόμου, αρμόδια για την έκδοση των σχετικών αδειών, θα είναι η τοπική Εφορία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ
Καλώς η κακώς, έτσι λειτουργεί το νεοελληνικό πολιτικό σύστημα, για να λύνεις τα προβλήματα του τόπου σου. Πρέπει να έχεις "μπάρμπα στην Κορώνη", διαφορετικά....θα είσαι στο περίμενε. Βέβαια θα μου πείτε και με το δίκιο σας, και στο παρελθόν είχαμε "μπάρμπα στην Κορώνη", αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Συμφωνώ, τώρα όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα. Από την στιγμή που υπουργοποιήθηκε ο Δένδιας έχουμε και λέμε. 1) Υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκίνησαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου δικαστικού μεγάρου. Όλα αυτά μέσα σε 480 μέρες 2) Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και ξεκίνησε η εύρεση οικοπέδου για την ανέγερση νέων φυλακών 3) Λύθηκε το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης δικαστικών υπαλλήλων, που είχε ως αποτέλεσμα για έναν χρόνο οι άνθρωποι να βρίσκονται σε κινητοποιήσεις 4) Λύθηκε το πρόβλημα με την έλλειψη του ιατροδικαστή 5) Τροποποιήθηκε ο νόμος για να πάψει η ταλαιπωρία των Κερκυραίων να τρέχουν στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για να αλλάξουν ...γρίλιες 6) Προχωρά η ψήφιση του εκτελεστικού νόμου για το κριτήριο της εντοπιότητας στις προσλήψεις στο δημόσιο 7) Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Οριστικοποιήθηκε η ένταξη του έργου των φραγμάτων στο ΕΣΠΑ αλλά το σημαντικό είναι ότι διπλασιάστηκε ο προϋπολογισμός του έργου και έτσι από τα 150 εκατομμύρια ευρώ έφθασε στα 290 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για το μεγαλύτερο έργο που θα γίνει στον τόπο μας τα τελευταία 100 χρόνια τουλάχιστον.. Όλα αυτά, τα οποία μας ταλαιπωρούσαν για χρόνια, λύθηκαν ή δρομολογήθηκε η επίλυση τους, μέσα σε δύο μήνες.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ
Με τους .... "οραματιστές" που έχουμε μπλέξει, όχι μόνο προσπαθούν να απαξιώσουν την μεγάλη επιτυχία για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων και την προώθηση του ποδηλάτου ως μια από τις λύσεις του κυκλοφοριακού προβλήματος αλλά θέλουν να καταστήσουν "όμηρο" την πόλη στις βουλές τους.
Έτσι συμφωνούν στο να κρέμεται έξω από τα καταστήματα η "πραμάτεια" προσδίδοντας στην πόλη μας, κάτι από ...Μοναστηράκι.
Κάντε μια βόλτα μέχρι την Ευρώπη σε πόλεις με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και το ίδιο ανάγλυφο με την παλιά πόλη, για να δείτε πως λειτουργούν οι πόλεις και τα ιστορικά κέντρα που προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Άντε κάντε τον κόπο.
Βέβαια κάποιοι έχουν συμφέροντα γι' αυτό υποστηρίζουν τέτοιες θέσεις και διχάζουν την τοπική κοινωνία. Στο τέλος έτσι όπως το πάνε κάποιοι θα δημιουργηθούν δύο στρατόπεδα. Από την μια οι επαγγελματίες και από την άλλη οι κάτοικοι. Μπράβο παιδιά καλά πάτε.

ΘΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
Κατανοώ ότι υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες, είναι άλλωστε θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχουν πολιτικές φιλοδοξίες.
Αλλά στο όνομα της ικανοποίησης αυτών των φιλοδοξιών να ισοπεδώνουμε τους πάντες και τα πάντα, ε, αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.
Υπάρχουν και κάποια όρια τα οποία θα πρέπει να θέτουμε και να είναι αποδεκτά απ' όλους μας. Ας μην ξεχνάμε ότι, είτε ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες του καθενός μας, είτε όχι, ζούμε σε έναν μικρό τόπο και καλό είναι, όταν όλα αυτά κάνουν τον κύκλο τους, να λέμε και μια καλημέρα μεταξύ μας.
Πολύ περισσότερο δεν δέχομαι όταν κάποιοι προσπαθούν να το παίξουν πιο έξυπνοι από τους άλλους, μέσα από τον δημόσιο δίαυλο των ερτζιανών και μάλιστα τύποι, που δεν διαθέτουν ούτε καν τα τυπικά προσόντα.
Ούτε βέβαια μπορώ να δεχτώ, ούτε σήμερα, ούτε αύριο, σαν ταγούς, τύπους που βαρβαρίζουν όταν μιλούν ελληνικά.
Αυτός ο τόπος έχει μια ιστορία, την οποία οφείλουμε όλοι μας να αποδεχτούμε, αν όντως θέλουμε να ζήσουμε καλύτερες μέρες.
Τέρμα τα ψέματα, η τσαπατσουλιά και οι πρακτικές του μπακαλόγατου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ
Να πω κάτι με αφορμή τις τελευταίες επιτυχίες της αστυνομίας στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.
Πριν από κάποια χρόνια, είχε δημιουργηθεί θόρυβος με την εμπλοκή κάποιων παιδιών μας στο "κόσμο των ναρκωτικών", και τότε είχαμε δηλώσει όλοι την έκπληξη μας και είχαμε εκφράσει την απορία μας και προσωρινά κάτι άρχισε να κινείται.
Δείξαμε όλοι την ευαισθησία μας, με την πραγματοποίηση πολλών συνεδριάσεων νομαρχιακών και δημοτικών συμβουλίων. Υπήρξε όντως μια κινητικότητα, για ένα μικρό χρονικό διάστημα και αμέσως μετά...λήθη. Και...σιέστα.
Το πρόβλημα γρήγορα ξεχάστηκε και πλέον κανένας αρμόδιος ή αναρμόδιος, δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό. Θα ενδιαφερθούμε και πάλι, ως κοινωνία, αν, μακριά από εμάς βέβαια, προκύψουν και πάλι ανάλογα περιστατικά. Κάτι που απευχόμαστε, αλλά με τις ευχές δεν λύνεις προβλήματα..
Αλήθεια κανείς από τους αρμόδιους δεν γνωρίζει ή δεν έχει ακούσει ότι η Κέρκυρα έχει τιγκάρει στο ναρκωτικό; Αυτό το πρόβλημα δεν είναι μείζονος σημασίας; Ή είναι μεγαλύτερο πρόβλημα οι λακκούβες; Γιατί λοιπόν δεν ασχολείται κανείς; Αλλά να ασχοληθεί σοβαρά και όχι για το θεαθήναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: