Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αόριστες υποσχέσεις Μπέζα


Την Κέρκυρα επισκέφθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και την πρώτη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ. Μπέζας στην συνεχεία παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για την οικονομική κρίση
Ο Υφυπουργός για την οικονομική κρίση ανέφερε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι και τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική της στοχεύει να βελτιώσει όλους τους οικονομικούς δείκτες της χώρας και να πετύχει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης. «Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες. Το χρέος της χώρας, κληρονομήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και οφείλουμε να το μειώσουμε όχι γιατί το επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά γιατί το υπαγορεύει το συμφέρον της χώρας. Για πρώτη φορά η βελτίωση των οικονομικών δεικτών της Ελληνικής οικονομίας συνδυάστηκε με τη μείωση των φορολογικών βαρών για τους πολίτες».

Ενδεχόμενο δίπλων εκλογών
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών με αφορμή την υπόθεση Παυλίδη, ο υφυπουργός ήταν επιφυλακτικός. Να δούμε» είπε «πρώτα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και να το μελετήσουμε. Είναι νωρίς να μιλήσουμε, αφού δεν έχουμε δει ακόμη το πόρισμα». Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών επανέλαβε ότι «κανείς δεν μπορεί να συζητήσει για θέματα εκλογών αν δεν δει μπροστά του το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής»

Δεν υπάρχουν σχόλια: