Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ: Φέρνει το θέμα στη Βουλή

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τους συμβασιούχους. Η ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Ο κ. Αλαβάνος σημειώνει ότι με την απόφαση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δίνεται η δυνατότητα στους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων, να διεκδικήσουν την μετατροπή των συμβάσεων τους ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου.
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για τα νομοθετικά μέτρα που προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ή έργου, που κάλυπταν ή καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξαιρέθηκαν παρανόμως από τις ευνοϊκές διατάξεις της Οδηγίας 99/70.
Επίσης ρωτά τον κ. Παυλόπουλο για τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η πρόσληψη συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου ή μέσω προγραμμάτων stage.

Ο ΣΥΝ Κέρκυρας για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου
για τους συμβασιούχους
Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ Κέρκυρας τονίζει: "Η σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που αφορά περισσότερους από 100.000 συμβασιούχους εργαζόμενους, τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν στα δικαστήρια της χώρας μας την εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν καλύπτονται από το διάταγμα Παυλόπουλου.
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος (που, ως ευρωβουλευτής, είχε προκαλέσει την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους συμβασιούχους) χαιρέτισε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση, δηλώνοντας ότι αποτελεί "μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ" και ότι "αν και σύνθετη και αντιφατική, προσφέρει σημαντικές δυνατότητες".
Ο Αλέκος Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει νομοθετικά στην κάλυψη των συμβασιούχων που βρίσκονται σε ομηρία, ώστε να αποφευχθούν χιλιάδες προσφυγές στα δικαστήρια".

Δεν υπάρχουν σχόλια: