Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Χαραλάμπους κατά Γκερέκου

Σε ανακοίνωση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ, σημειώνεται: “Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους παραχώρησε το Σάββατο 25 Απρίλη συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ όπου αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Απρίλη στην οποία παραβρέθηκε και είχε ως θέμα τον Κερκυραϊκό τουρισμό και τα προβλήματα των εργαζομένων στις Τουριστικές επιχειρήσεις της Κέρκυρας.
Το ψήφισμα που πρότεινε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συμπαράταξη (ΝΑΣΥ) έγινε απόφαση κατά πλειοψηφία κάτω από την μαζική παρουσία των ξενοδοχοϋπαλλήλων αφού στηρίχτηκε και από την μείζονα μειοψηφία της παράταξης "Κέρκυρα Ζωή" που είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ ενώ τα παραβρισκόμενα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης που είχε την στήριξη της ΝΔ καταψήφισαν.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου διαφοροποιούμενη από το ψήφισμα, το χαρακτήρισε μαξιμαλιστικό, απευθυνόμενη δε προς τους συμβούλους της ΝΑΣΥ είπε ότι κατατέθηκε για μικροπαραταξιακούς και μικροκομματικούς λόγους, ότι λόγω της φετινής μεγάλης κρίσης δεν μπορούμε να ζητάμε αιτήματα που δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, αλλά πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Το ερώτημα είναι, για ποια κεκτημένα αναφέρεται η Κυρία Γκερέκου, κεκτημένα είναι οι μισθοί πείνας; Οι μισθοί των ξένων εργατών που δουλεύουν για 270 και 290 ευρώ; Οι συνθήκες εργασίας που θυμίζουν Ρωμαϊκή γαλέρα; Οι ανασφάλεια τα ένσημα, που έχει γίνει έθιμο, να παίρνουν τόσα όσα απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας; Αυτά είναι τα κεκτημένα για την Κυρία Γκερέκου που πρέπει να διεκδικούμε; Και όχι να ζητάμε μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, 1400 ευρώ κατώτερο μισθό και σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού(1120 ευρώ);
Όσο για το ερώτημα του προέδρου των ξενοδόχων της Κέρκυρας κυρίου Μπράμου, ο οποίος ρωτούσε αν μπορεί να υπάρχει τουρισμός χωρίς τους ξενοδόχους, μπορεί να αντιστραφεί και να τον ρωτήσουμε και μεις, αν μπορεί να υπάρχει τουρισμός και λειτουργία των ξενοδοχείων χωρίς τους ξενοδοχοϋπάλληλους και ακόμα χειρότερα με ξενοδοχοϋπάλληλους που να αμείβονται με μισθούς πείνας.
Στο όνομα της κρίσης γίνεται προσπάθεια από τους μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, τους μεγάλους τουροπερέϊτορς, του μεγαλοξενοδόχους κ.λ.π. να κερδίσουν πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα. Tο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αποτελεί όπλο στα χέρια των ξενοδοχοϋπάλληλων και του ταξικού τους σωματείο ώστε οι προσπάθειες του μεγάλου τουριστικού κεφαλαίου να μην περάσουν....

Δεν υπάρχουν σχόλια: