Τρίτη 28 Απριλίου 2009

2.100.000 ευρώ για πρόταση στα πλαίσια του ΕΣΠΑ


Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου, υπέγραψε χθες ανοικτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ, με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών.
Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά στην προμήθεια ειδικού εξοπλισμού (μουσικών οργάνων, στολών και λοιπού υλικού) για λογαριασμό των Φιλαρμονικών και εντάσσεται στην Κατηγορία Πράξεων "Υποδομές σύγχρονου πολιτισμού" του Άξονα Προτεραιότητας -9- "Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Ιονίων Νήσων" του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Στόχος της πρόσκλησης είναι η αξιοποίηση του υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος (που ως συνέχεια της τοπικής παράδοσης αποτελεί τη σύγχρονη δημιουργία), μέσω της διασφάλισης των αναγκαίων υποδομών
Η υποβολή των προτάσεων αρχίζει τις 18 Μαΐου 2009 και Δικαιούχοι - Φορείς Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών καθώς και οι τέσσερις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, μέσω των οποίων θα γίνει η προμήθεια του παραπάνω αναφερόμενου εξοπλισμού.
Η πρόσκληση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της.
Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου αναφερόμενος στην πρόταση με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών συνολικού ύψους 2.100.00 ευρώ, τόνισε μεταξύ άλλων: "Σήμερα εκπληρώνουμε μια υποχρέωση που έχουμε στα Ιόνια Νησιά και την ιστορική τους παράδοση, ειδικότερα στη μουσική παιδεία. Με την γενναία αυτή χρηματοδότηση, οι Φιλαρμονικές των Ιονίων θα μπορέσουν να συνεχίσουν το έργο τους αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό τους (μουσικά όργανα-στολές κλπ), εξακολουθώντας να προσφέρουν μουσική παιδεία στη νεολαία της Περιφέρειάς μας και κοσμώντας τις πολυπληθείς εκδηλώσεις με την παρουσία τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έδωσε άμεσα την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτού εδώ του έργου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης και τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής αλλά και των Φιλαρμονικών για την συνεργασία κατά την διάρκεια της προεργασίας αυτής της πρόσκλησης. Ευχαριστώ και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Δένδια αλλά και τον Νομάρχη της Κέρκυρας κ. Στέφανο Πουλημένο οι οποίοι παρίστανται σήμερα σε μια ξεχωριστή στιγμή για τις Φιλαρμονικές της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων."
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας από την πλευρά του χαρακτήρισε σημαντική την σημαντική ημέρα για τον πολιτισμό των Ιόνιων Νησιών αλλά ειδικότερα και της Κέρκυρας η οποία έχει το μεγαλύτερο αριθμό Φιλαρμονικών.
Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας είπε: “Θα μου επιτρέψετε να πω κύριε Γενικέ Γραμματέα αφού σας ευχαριστήσω θερμά, ότι σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για τα Ιόνια Νησιά, για την Περιφέρεια των Ιονίων Νήσων, για τον πολιτισμό τους και για την Κέρκυρα ειδικά. Σήμερα είναι η τελική κατάληξη μιας μακράς προεργασίας που έχει κάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και έχει αποδεχθεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Έχουν καταγραφεί όλες οι ανάγκες εξοπλισμού των φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Έχουν αποτιμηθεί και έχουν διατεθεί τα χρήματα εκείνα τα οποία θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τις προτάσεις που θα υποβληθούν, -όπως καταλαβαίνετε οι κατά πολύ μεγαλύτερες είναι της Κέρκυρας αφού πάνω από τα των φιλαρμονικών είναι στην Κέρκυρα-ώστε να καλυφθούν οι δηλωμένες ανάγκες όλων των φιλαρμονικών συνολικού ύψους πάνω από 2 εκ ευρώ.
Εγώ ήρθα εδώ για να ευχαριστήσω κατ' αρχήν την Περιφέρεια, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είναι ευήκοος σε οτιδήποτε αφορά τις ανάγκες του πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κέρκυρας ειδικά και επίσης να ευχαριστήσω τη Νομαρχία της Κέρκυρας και το Νομάρχη κ. Στέφανο Πουλημένο που θα αναλάβει όσον αφορά την Κέρκυρα το βάρος αυτής της διαδικασίας.
Πάντως είμαι ευτυχής γιατί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να βρίσκει τη λύση του. Εξοπλίζονται οι φιλαρμονικές του νησιού. Εύχομαι πάντα τέτοια κύριε Γενικέ Γραμματέα, κύριε Νομάρχα, εύχομαι να μπορέσουμε το χρονικό διάστημα που έρχεται να λυθούν και άλλα προβλήματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού".
Ο Νομάρχης Κέρκυρας κ. Στέφανος Πουλημένος αναφερόμενος στην πρόταση με αντικείμενο την στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη των Φιλαρμονικών της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών συνολικού ύψους 2.100.00 ευρώ, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορία της Κέρκυρα, σημειώνοντας ότι η χρηματοδότηση αυτή είναι η μεγαλύτερη μετά το 1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια: