Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Μας υποβάθμισε ο κ. Λυκουρέντζος

Τους λόγους που δεν συμμετείχαν στην σύσκεψη με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Λυκουρέντζος ανέφερε χθες με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κέρκυρας Νίκος Μεταλληνός. Ο κ. Μεταλληνός ανέφερε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν συμμετείχαν λόγο του περιορισμένου χρόνου αλλά και του κλειστού χαρακτήρα της.
Όπως είπε «Μέσα σε μία ώρα χώρεσε ο Υφυπουργός παιδείας κος Λυκουρέζος, την επικοινωνία του με τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα (Καθηγητές, Δάσκαλοι, Γονείς) κατά την επίσκεψή του στην Κέρκυρα στις 10 Φλεβάρη. Μάλιστα, τους έβαλε μαζί με τα στελέχη της διοίκησης της εκπαίδευσης, θεωρώντας πιθανά πως πρέπει να τους αντιμετωπίσει όπως τους υπαλλήλους στο Υπουργείο του! Προφανώς εκτίμησε ότι μία συνομιλία με τους εκπροσώπους των φορέων της εκπαίδευσης δεν θα είχε να του προσφέρει πολλά πράγματα, αφού αμέσως μετά θα συναντηθεί με τη ΝΟΔΕ Κέρκυρας και τη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών που θα του παρουσιάσουν πολύ καλύτερα και πολύ πιο ρόδινα την κατάσταση της εκπαίδευσης στην Κέρκυρα.
Αν ήθελε πραγματικά ο κος Υφυπουργός να ενημερωθεί για τα προβλήματα της εκπαίδευσης της Κέρκυρας, όφειλε να το κάνει σε μία δημόσια εκδήλωση με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων του Νησιού (Νομάρχης, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι εκπαίδευσης, γονέων και φορέων του νησιού). Δεν το έκανε όμως και προτίμησε μία προεκλογική αρπαχτή ψήφων. Δικαίωμά του, και κρίνεται γι’αυτό. Τις απόψεις μας για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στο νησί, στα οποία δεσπόζουσα θέση έχει το πρόβλημα της υλικοτεχνικής υποδομής, θα συνεχίσουμε να τις προβάλλουμε στην κοινωνία της Κέρκυρας που αγωνιά και οργίζεται για την εκπαιδευτική εγκατάλειψη του νησιού μας από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Σε αυτό το διάλογο για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου καλούμε όλη την Κερκυραϊκή κοινωνία».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: