Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΑΡΘΡΟ 101 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Εξ οικείων βολές για το Νίκο Δένδια

Την έντονη αντίδραση του για το γεγονός όπως καταγγέλλει ότι ενώ για τους κατοίκους των νομών Ξάνθης, Φλώρινας, Γρεβενών και των νησιών Μυκόνου, Σύρου, Πάρου, Νάξου κτλ προβλέπεται η εντοπιότητα ως προσόν, με απόλυτη μάλιστα πρόταξη των υποψηφίων από αυτές τις περιοχές, για την Κέρκυρα δεν προβλέπεται τίποτα εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο ΨΝΚ η ενότητα Γιάννης Τριανταφυλλούδης.
Μάλιστα το κείμενο της αντίδρασης του συλλόγου έχει κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια και στους βουλευτές του νομού κ.κ. Γκερέκου και Χαραλάμπους.
Όπως ανάφερε σε δηλώσεις του « Στις 27 Ιανουαρίου 2009 δημοσιεύτηκε στο τεύχος προκηρύξεων του ΑΣΕΠ η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στο ΕΚΑΒ. Για την Κέρκυρα στη συγκεκριμένη προκήρυξη προβλέπονται 8 θέσεις.
Αυτό που όμως έχει σημασία για το νομό μας, είναι ότι ενώ για τους κατοίκους των νομών Ξάνθης, Φλώρινας, Γρεβενών και των νησιών Μυκόνου, Σύρου, Πάρου, Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Λέσβου, Θήρας, Ίου, Λήμνου, Σάμου, Ικαρίας, Ρόδου και Χίου, προβλέπεται η εντοπιότητα ως προσόν, με απόλυτη μάλιστα πρόταξη των υποψηφίων από αυτές τις περιοχές, για την Κέρκυρα δεν προβλέπεται τίποτα.
Έτσι παρά τις προσδοκίες που υπήρχαν μετά την αναθεώρηση του άρθρου 101 του Συντάγματος, οι νεολαίοι της Κέρκυρας εξακολουθούν να μην έχουν τα αυτονόητα οφέλη που θα είχαν, αν ίσχυε η εντοπιότητα.
Είναι προφανές ότι ενάμιση χρόνο μετά την αναθεώρηση του άρθρου 101, το ζήτημα της εντοπιότητας για το νησί μας, ούτε λύθηκε ούτε δρομολογήθηκε.
Κατόπιν αυτού, ως σύλλογος που εκπροσωπούμε τον ευαίσθητο τομέα της υγείας, όπου υπάρχουν οι πιο σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, και σε συνδυασμό με την κατάθεση προ ολίγων ημερών νομοσχεδίου από το Υπουργείο Υγείας, που μεταξύ άλλων ρυθμίζει και θέματα προσλήψεων, αποστείλαμε κείμενο τροπολογίας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο, η οποία προβλέπει την απόλυτη πρόταξη των υποψηφίων όλων των νησιωτικών περιοχών, επομένως και της Κέρκυρας, στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.
Με επιστολή μας, κοινοποιήσαμε το σχετικό κείμενο στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια και στους βουλευτές του νομού κ.κ. Γκερέκου και Χαραλάμπους, προκειμένου να συνδράμουν σε αυτό μας το απόλυτα δίκαιο και αιτιολογημένο αίτημα μας».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το 101 είναι λάθος ή δεν έχει προωθηθεί σωστά στην Κέρκυρα ο κ. Τριανταφυλούδης απάντησε ότι « Το αντίθετο. Η αναθεώρηση του 101 δίνει ένα βασικό συνταγματικό πλεονέκτημα για το Νομό μας καθώς εκεί μπορεί να στηριχθεί η πρόταση προς το ΑΣΕΠ να υπάρχει μοριοδότηση της εντοπιότητας για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. Όταν όμως υπάρχει ένας διαγωνισμός και συγκεκριμένα για την υγεία και όχι απλά προσμετρείται η εντοποιότητα αλλά υπάρχει και η πρόταση να προτιμηθούν οι ντόπιοι κάτοικοι συγκεκριμένων περιοχών, από άλλους κατοίκους άλλων περιοχών, ακόμα και αν έχουν περισσότερα μόρια από τους ντόπιους κατοίκους, αυτό το κείμενο, δεν μπορεί να παραμένει απλά ως ένα Συνταγματικό κείμενο, αλλά απαιτείται μια επιπλέον κίνηση, κατά την άποψή μας, μια τροπολογία. Γι’ αυτό ζητάμε την συνδρομή του Υπουργού Δικαιοσύνης και των βουλευτών του Νομού μας για να διατυπωθεί ένα καλύτερο κείμενο τροπολογίας και ευελπιστούμε ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας που ρυθμίζει τέτοιου είδους θέματα, θα περάσει αυτή η τροπολογία και θα ισχύσει η εντοπιότητα για το Νομό μας».
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: