Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Ανησυχία ότι η κρίση θα πλήξει πρώτα τους μικρούς

Κατά τη διάρκεια της 40ης επετειακής xenia πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων - Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.), όπου παρευρέθησαν ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γεράσιμος Φωκάς, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Νικόλαος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της έκθεσης ΧΕΝΙΑ κ. Αναστάσιος Κούμανης, ο πρώην γεν. γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Ιωάννης `Αγγλος, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. και οι πρόεδροι των 22 Ομοσπονδιών της.
Μετά την τοποθέτηση του προέδρου του φορέα, κ. Σ. Πολυκράτη, πραγματοποιήθηκε λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση εφΆόλης της ύλης από τον κ. Φωκά και τον κ. Αγγελόπουλο.
Επακολούθησε διάλογος, από τον οποίο εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα και διαπιστώθηκε ότι η οικονομική κρίση θα έχει πολύ μεγάλες επιπτώσεις στα μικρά οικογενειακά καταλύματα του κλάδου των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων, από το γεγονός ότι τις συνέπειες της κρίσης θα υποστούν κυρίως οικογένειες μεσαίας και χαμηλής εισοδηματικής τάξης από την Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες, που είναι και οι κύριοι πελάτες των μελών του φορέα της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε. Το μέγεθος της μείωσης των κρατήσεων δεν μπορεί σήμερα να προσδιοριστεί, τα μηνύματα όμως δεν είναι αισιόδοξα.
Πέραν των ανωτέρω υπήρξε θετική ανταπόκριση από τα μέλη της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε σε δύο σημαντικά γεγονότα: α) από την δημιουργία του Τουριστικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, που για πρώτη φορά αναγγέλθηκε επίσημα στα μέλη του φορέα και β) από την ένταξη όλων των συνδικαλιστικών φορέων του τουρισμού υπό την σκέπη του ΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: