Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ;
Το χειρότερο απ' όλα, δεν είναι η σημαντική μείωση στην φετινή τουριστική κίνηση. Το χειρότερο είναι, ότι δεν διαφαίνεται στον ορίζονται... ελπίδα. Δεν φαίνεται, ότι το πάθημα, μας έχει γίνει μάθημα. Ότι κάτι έχει αρχίσει να κινείται, στον χώρο του τουρισμού, κάτι το οποίο να διαθέτει τη δυναμική, για να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Ότι δεν έχουν αναληφθεί αυτές οι ουσιαστικές πρωτοβουλίες, από την πλευρά των ιθυνόντων, για να εμφυσήσουν στους υπολοίπους, ότι από του χρόνου, άντε από τον μεθεπόμενο χρόνο, θα αρχίσει ο κερκυραϊκός τουρισμός να παίρνει την ανιούσα.
Αυτό νομίζω, ότι είναι ότι το χειρότερο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Άντε να περάσουμε ακόμα ένα και δύο χρόνια, τρώγοντας από τα έτοιμα ή από αυτά που είχαμε συγκεντρώσει τα προηγούμενα χρόνια, κάποτε όμως αυτά τα τελειώσουν και τότε τι γίνεται;
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον τόπο μας. Οι άρχοντες, δεν έχουν αντιληφθεί τα μηνύματα των εποχών ή είναι αδύναμοι και ανίκανοι να αντιδράσουν; Πραγματικά, πιστέψτε με, δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει; Ή μήπως ζούνε μέσα στην "γυάλα" τους και είναι αδιάφοροι, για την κοινωνική πραγματικότητα στον τόπο τους;
Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας, γιατί εγώ αδυνατώ να καταλήξω σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Είχαμε φέτος μια μείωση στην τουριστική κίνηση η οποία ξεπερνά το 10% και μια μείωση σε τζίρο που ξεπερνά το 60% και κανείς, πέρα από κάποιες κουβέντες, δεν δείχνει να...συγκινείται.
Εδώ ο ποιητής σηκώνει τα χέρια ψηλά.

ΝΑ "ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΟΥΜΕ" ΤΟ ΕΓΩ
Πάρα ταύτα επιμένω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, σε αυτόν εδώ τον τόπο. Με προϋποθέσεις βέβαια. Όπως, πρώτη και βασική προϋπόθεση είναι, να κατορθώσουμε επιτέλους σε αυτόν τον τόπο, να συνεννοηθούμε. Μας έχει λείψει η συνεννόηση.
Όπως επίσης, βασική προϋπόθεση, για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, είναι να "κάμψουμε" λίγο το υπερτροφικό ΕΓΩ μας. Να εντάξουμε το ΕΓΩ μας, στο ΕΜΕΙΣ.
Αν αρχίσουμε να συνεννοούμαστε, να συνεργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε, να οργανώνουμε, βασικές έννοιες τις οποίες αγνοούμε χρόνια τώρα, τότε υπάρχει ελπίδα γι' αυτόν τον τόπο.
Αν δεν αλλάξουμε, τότε μην ελπίζετε, γιατί πολύ φοβάμαι ότι θαύματα δεν γίνονται πια.

ΝΑ "ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΟΥΜΕ"
Δεν λέω, καλές οι συμμετοχές της Κέρκυρας, στις διάφορες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αλλά, αν όντως, θέλουμε να έχει αποτέλεσμα η διαφημιστική καμπάνια του νησιού μας, θεωρώ, ότι θα πρέπει να επενδύσουμε, συστηματικά και με επιμονή, στο διαδίκτυο.
Για να δούμε όμως απτά αποτελέσματα και για να αρχίσει η αναστροφή του αρνητικού τουριστικού τοπίου, το οποίο έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει, τόσο η προβολή μας μέσω διαδικτύου, όσο και οι συμμετοχές μας στις διάφορες διεθνείς εκθέσεις, αν στηρίζονται σε συγκεκριμένη στρατηγική.
Αν δεν έχει χαραχθεί αυτή η στρατηγική και δεν έχει διαμορφωθεί, βάσει αυτής της στρατηγικής, η νέα "ταυτότητα" του τουριστικού μας προϊόντος, μην ελπίζετε σε καλύτερες μέρες.
Μια από τα ίδια θα βιώσουμε και του χρόνου, και τον άλλον χρόνο και όσο αντέχουμε τα ίδια και τα ίδια θα βιώνουμε, για να μην πω, ότι αν δεν βάλλουμε μυαλό, θα έρθουν και χειρότερες μέρες.
Και τότε, θα βγαίνει ο καθένας και θα λέει και από μια μπούρδα, άλλος θα μιλά για αυτονομία, άλλος για ανεξάρτητο Βασίλειο και άλλος, θα πει κάποια άλλη... παπαγιά.
Και θα έχουμε, από πάνω και τους "άρχοντες", οι οποίοι, ατσαλάκωτοι και με εξασφαλισμένο το μέλλον, το δικό τους και των παιδιών τους, θα μας λένε ότι είναι "συγκρατημένα αισιόδοξοι"!!!!!!!!!!!!

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μέχρι τώρα μιλούσαμε για την έξαρση της εγκληματικότητας στην κερκυραϊκή ύπαιθρο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως πληθαίνουν τα περιστατικά των διαρρήξεων σε σπίτια τόσο στα χωριά όσο και στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας ανασφάλεια στους κατοίκους. Εσχάτως δε έχουμε και την εμφάνιση... τσαντάκηδων. Οι οποίο δρουν κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Γαρίτσας αλλά όχι μόνο εκεί.
Η αστυνομία από την πλευρά της, κάνει ότι μπορεί αλλά είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, με δεδομένες τις ελλείψεις στη δύναμή της. Ο κόσμος όμως ανησυχεί και δικαίως και ζητά επιτακτικά να δοθεί κάποια λύση.
Δυστυχώς η οικονομική ανέχεια, η ακρίβεια, η ανεργία είναι οι αιτίες που "τροφοδοτούν" την αύξηση της εγκληματικότητας. Αν δεν αντιμετωπισθούν οι γενεσιουργές αιτίες, φοβάμαι ότι στο άμεσο μέλλον, για να νιώθουμε ασφαλείας θα πρέπει να αντιστοιχεί ένας αστυνομικός σε κάθε πολίτη. Για να μας προφυλάξει από τα κλεφτρόνια αλλά και για να μην υποκύψουμε και εμείς στον....πειρασμό!!!

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ
Και στην περίπτωση της καθαριότητας ισχύουν, πάνω κάτω τα ίδια. Σαφώς, δεν το αρνείται κανείς, και υπάρχουν εγγενείς αδυναμίες, που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού και με τον ελλιπή τεχνολογικό εξοπλισμό. Αλλά έχουμε και εμείς, οι δημότες, μεγάλο μερίδιο ευθύνης, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας, όσον αφορά την καθαριότητα. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.
Προφανώς και η δημοτική αρχή θα δείξει την "κατεύθυνση" για να ζούμε σε μια καθαρή πόλη, αλλά αν ο άλλος συνεχίσει να κατεβάζει τα σκουπίδια του όποτε γουστάρει και τα αφήνει έξω από τον κάδο και όχι μέσα, τότε δεν μπορείς να περιμένεις και τα άριστα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: