Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

Α. ΔΕΣΥΛΛΑΣ: Ικανοποίηση από την κίνηση στο λιμάνι

Τα επίσημα στοιχεία της κίνησης των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Κέρκυρας παρουσίασε χθες ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ Αλέκος Δεσύλλας.
Ο κ. Δεσύλλας φανερά ικανοποιημένος από τα ποσοστά ανέφερε ότι η αύξηση στα κρουαζιερόπλοια αγγίζει το 13,37% και στους επιβάτες το 18,63%.
Αριθμοί οι οποίοι αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο σύμφωνα με τον κ. Δεσύλλα αν αναλογιστεί κανείς πως η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παράλληλα ο κ. Δεσύλλας αναφέρθηκε στα ευρωπαϊκά προγράμματα που συμμετέχει ο ΟΛΚΕ μαζί με άλλα λιμάνια, είτε της Αδριατικής αλλά και Ελληνικά όπως της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας.
Όπως είπε " Η υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων προβλέπεται για το τέλος του Δεκεμβρίου του 2008. Τα προγράμματα αυτά στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ενίσχυση της ασφάλειας του λιμανιού, όπως το Πέλλαγος, το ΑΝΤΡΙΟΝ, το ΤΖΙΠΣΙ, το ΣΕΚΙΝΣ κ.α. Τα προγράμματα στοχεύουν στην καλύτερη πληροφόρηση του επιβατικού κοινού, πληροφόρηση η οποία θα αναφέρεται στα δρομολόγια των πλοίων, τις διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις και όλα αυτά μέσω ηλεκτρονικών μέσων. Παράλληλα, βελτιώνεται η διαχείριση του λιμανιού αλλά και ενισχύεται και η ασφάλειά του. Τέλος, έγινε και η δημοπράτηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των ράμπων για το Λιμάνι εσωτερικού, το οποίο θα μπορεί να δοθεί σε χρήση στα τέλη του επόμενου Ιουνίου. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε και στην ανακαίνιση διαφόρων χώρων του λιμανιού, όπως τα υπόστεγα από τα οποία, άλλα θα ανακαινιστούν και άλλα θα συμπληρωθούν".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟ
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχε με τον πρώην Δήμαρχο Κερκυραίων Γιάννη Κούρκουλο προκειμένου να συζητήσουν θέματα συνεργασίας του ΟΛΚΕ με τον Δήμο Κερκυραίων, με αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου διαχείρισης της Unesco.
"Γίνεται συζήτηση σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό και τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν σε συνεργασία του ΟΛΚΕ και του Δήμου, καθώς πέρα από τη ζώνη την οποία ελέγχει ο Δήμος, υπάρχει και αυτή η οποία ελέγχεται από τον Οργανισμό Λιμένος. Θα ήθελα ειδικότερα να αναφέρω επίσης πως, η διαδικτυακή αυτή πύλη η οποία εγκαθίσταται αυτές τις ημέρες, θα παρέχει πληροφόρηση σε ευρύ κοινό και θα επιτρέπει την επικοινωνία του επιβατικού κοινού με τις υπηρεσίες των λιμενικών αρχών και δίνεται μία γενικότερη αλλά και ειδικότερη πληροφόρηση γύρω από τα δρομολόγια, τα απαγορευτικά λόγω καιρικών συνθηκών κ.α.
Έχει γίνει μέχρι στιγμής μία πρώτη συνάντηση με τους μελετητές του σχεδίου διαχείρισης και ακολούθησε αυτή η πρώτη συνάντηση με την πλευρά του Δήμου και συγκεκριμένα με τον κ. Κούρκουλο".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: