Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008

ΣΩΤ. ΜΙΚΑΛΕΦ: Θλίψη για την κατάσταση στο Κλειστό Γηπέδο των Λυκείων





Επίσκεψη στο κλειστό γυμναστήριο των γενικών λυκείων (ΝΑΥΣΙΘΟΕΙΟ) πραγματοποίησαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών Γιάννης Μάμαλος.

Οι δυο άντρες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί εκεί τονίζοντας ότι είναι κρίμα ελάχιστες ημέρες μετά την παραλαβή της εργολαβίας, το δάπεδο να έχει ζημιές και τα τζάμια να είναι σε απερίγραπτη κατάσταση.
Ο κ. Μικάλεφ επεσήμανε ότι "αισθάνομαι θλίψη, όταν διαπιστώνω ότι αν και ο Δήμος -οι συμπολίτες μας δηλαδή - διαθέτουν κονδύλια που με δυσκολία βρίσκουμε για τη συντήρηση των ελάχιστων αθλητικών υποδομών, καταγράφονται εικόνες όπως αυτή στο κλειστό γυμναστήριο των Γενικών Λυκείων. Ο Δήμος δαπάνησε ποσό 20.000 ευρώ για να κατασκευάσει το δάπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, αφού ο χώρος ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια πριν είχε προηγηθεί άλλη εργολαβία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ζημιές έχουν γίνει με αντικείμενα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν σέβονται τις προσπάθειες που γίνονται αλλά και ότι υπάρχει ασύδοτη κατάσταση, η οποία πρέπει να σταματήσει σε συνεργασία με τους παράγοντες της πολιτείας και τους καθηγητές των Λυκείων.
Δυστυχώς, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών στην πόλη μας, υπάρχουν σωματεία που ζητούν τη χρήση του χώρου για τους αθλητές τους. Όσοι τον χρησιμοποιούν, θα πρέπει να κατανοήσουν ότι εκτός από δικαιώματα, έχουν και υποχρέωση διαφύλαξης του χώρου αυτού. Αν δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο, παρέλκει ο Δήμος να έρχεται αρωγός στις προσπάθειές τους. Είναι θέμα πολιτισμού για όλους".

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μάμαλος πρόσθεσε ότι "ο Δήμος αποκατάστησε για δεύτερη φορά το δάπεδο αλλά διαπιστώνουμε ότι και πάλι καταστράφηκε. Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική. Ο χώρος - συγχωρέστε με που λέω τα πράγματα με το όνομά τους - θυμίζει χοιροστάσιο. Αυτή η κατάσταση δεν μας τιμά. Αυτός είναι ο πολιτισμός που θέλουμε να δείξουμε στην UNESCO;
Θα παρέμβουμε για να αποκατασταθούν τόσο το δάπεδο όσο και τα τζάμια αφού έτσι όπως είναι θρυμματισμένα, κινδυνεύουν να πέσουν και να τραυματίσουν κάποιον αθλούμενο.
Θα παρακαλέσουμε τον εργολάβο να παρέμβει και πάλι. Δυστυχώς, δεν μπορεί να λειτουργήσει ο χώρος χωρίς κάποιον υπεύθυνο να διασφαλίζει την ακεραιότητά του. Θεωρώ ότι όλα αυτά είναι υπολείμματα των καταλήξεων. Λυπάμαι που τα βλέπω και τα λέω".
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: