Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ!!!!!
Μου έστειλε ένας φίλος αναγνώστης μια φωτογραφία από την Μητροπολίτου Μεθοδίου χθες το πρωί.
Με τους "λιανοπωλητές" που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους στη μέση του δρόμου, η κεντρική είσοδος της πόλης από το νότο, είχε μετατραπεί σε...λαϊκή αγορά.
Αν είναι δυνατόν; Αυτή η πόλη, είναι παντελώς ανοχύρωτη; Δεν αστυνομεύετε;

ΕΠΙΜΕΝΩ
Επιμένω, ότι "τα μέτρα δεν μπορούν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία" από την στιγμή που εμείς είμαστε.... "σκατένιοι".
Σας περιέγραψα πως ένας τύπος, προσπαθούσε να βγάλει στην πλατεία τους κώνους, για να παρκάρει. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τον χαμό στην Μητροπολίτου Μεθοδίου από τα διπλοπαρκαρίσματα.
Δεν μπορώ να το καταλάβω; Θα πρέπει συνεχώς να βρίσκεται ο Δήμαρχος, πίσω από το κάθε αυτοκίνητο και τον κάθε οδηγό;
Βεβαίως, θα συμφωνήσω μαζί σας, ότι λείπουν οι χώροι στάθμευσης. Οι περιφερειακοί και οι υπόγειοι. Όπως λείπουν και τα κίνητρα για να αφήνουμε τα αυτοκίνητα μας στο σπίτι και να χρησιμοποιούμε τις αστικές συγκοινωνίες. Όπως λείπουν και οι ποδηλατόδρομοι. Να το ξαναπώ; Το ποδήλατο, είναι μια λύση. Αλλά και η παιδεία είναι η αιτία για το απόλυτο χάος που επικρατεί. Επειδή κάποιοι είναι δύσκολο πλέον να αποκτήσουν παιδεία, ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια, να αλλάξουμε λίγο τις συνήθειες μας και την συμπεριφορά μας την ...γαϊδουρινή.
Θα είναι για το καλό όλων μας.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Και όμως, υπάρχει λύση για τη δημιουργία περιφερειακού πάρκινγκ στις παρυφές της πόλης. Έχω προτείνει εδώ και χρόνια, ο χώρος του γερασμένου και ακατάλληλου πλέον γηπέδου, να δοθεί στο Δήμο Κερκυραίων και να δημιουργηθεί το περιφερειακό πάρκινγκ. Μάλιστα σε αυτή την θέση, δεν χρειάζεται ούτε η λειτουργία μίνι μπας.
Θα μπορούσε μάλιστα να εξεταστεί και η προοπτική, αν το επιτρέπει το υπέδαφος της περιοχής, να γίνει υπόγειο πάρκινγκ και από πάνω να διαμορφωθεί ένα μεγάλο πάρκο με χώρους άθλησης.
Η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει υποσχεθεί ένα νέο γήπεδο, γιατί δεν προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση; Ο χρόνος κυλά σε βάρος μας.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ;
Τώρα όσον αφορά την άποψη ότι "είμαστε ακριβός τουριστικός προορισμός", τολμώ να πω, ότι πρόκειται για μύθο. Είναι πραγματικά μύθος, η "ρετσινιά" που μας έχουν κολλήσει. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οφείλεις για να είσαι ανταγωνιστικός, από την στιγμή που βρισκόμαστε στη ζώνη του ευρώ, να ρίξεις τις τιμές σου, όσο περισσότερο μπορείς. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αν επιλέξεις, να κρατήσεις ψηλά τις τιμές για να βγάλεις την χασούρα από την συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, τότε πολύ φοβάμαι ότι έχεις επιλέξει λάθος... .μονοπάτι. Αλλά από την άλλη είναι και η μάχη της επιβίωσης. Γι' αυτό λέω....μπέρδεμα μεγάλο.

ΚΑΙ ΤΟ "ΠΑΛΙΟ" ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Ωραία, να υποθέσουμε ότι το 2009 πραγματοποιείται η μετεγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο, το ερώτημα που τίθεται είναι βεβαίως τι θα κάνουμε το παλιό. Το οποίο παλιό Νοσοκομείο βρίσκεται στην "καρδιά" της πόλης και σε μια ιδιαιτέρως ευαίσθητη περιοχή για την ίδια την λειτουργία της πόλης.
Για να δείτε, ότι σε αυτόν τον τόπο, δεν έχουμε μάθει να σχεδιάζουμε και ότι όλα τα σημαντικά ζητήματα προσπαθούμε να τα λύσουμε στο ...πόδι.
Δεν θα έπρεπε ήδη να έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε να κάνουμε τον χώρο του "παλιού" Νοσοκομείου; Θα έπρεπε. Δυστυχώς όμως δεν το έχουμε πράξει. Το Νομαρχιακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, για οποιοδήποτε άλλο θέμα εκτός από αυτό. Βέβαια οφείλω να πω ότι στο παρελθόν έχει γίνει κάποια συζήτηση, αλλά μόνο σε επίπεδο προτάσεων. Αυτό δεν αρκεί, γιατί ενδεχομένως να χρειασθεί να διεκδικήσουμε τον χώρο από το Υπουργείο Υγείας ή να χρειασθεί να βρούμε χρηματοδοτικά προγράμματα για την αξιοποιήσει του χώρου.
Λέω τώρα μια πρόταση. Μήπως είναι καιρός να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι όλοι οι πολιτικοί φορείς του τόπου και να αποφασίσουν τι θέλουμε να κάνουμε το "παλιό" Νοσοκομείο; Αν είναι να γίνει αυτή η συζήτηση, ας γίνει τώρα και ας μην χάνουμε άλλο χρόνο.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΙΕΣΗ
Πολύ φοβάμαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον τομέα της υγείας, έχουμε πιάσει πάτο. Μα τελείως πιάτο. Δεν θέλω να γίνω μακάβριος, αλλά όταν μεταφέρονται νεκροί στα Γιάννενα για την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, γιατί δεν μπορεί να γίνει στο Νοσοκομείο μας, ή όταν δεν λειτουργούν τα ψυγεία στο Νοσοκομείο και μεταφέρονται οι νεκροί στο νεκροταφείο όπου λειτουργούν τα ψυγεία, πολύ φοβάμαι ότι στον τόπο αυτό, έχουμε χάσει το δικαίωμα ακόμα και να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια. Ούτε αυτό το δικαίωμα δεν έχουμε.
Θεωρώ ότι οι τοπικοί άρχοντες, θα πρέπει να κινητοποιηθούν, όχι μόνο προς την κατεύθυνση άσκησης πίεσης για την ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, αλλά κυρίως της άμεσης στελέχωσης του. Αν δεν στελεχωθεί άμεσα, πιο σωστά, αν δεν ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες για την πρόσληψη, υλοποιώντας έτσι το νέο οργανισμό, τότε, ακόμα και να τελειώσει, που θα τελειώσει σε λίγους μήνες το κτίριο, αυτό δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει.
Και να λειτουργήσει, ουσιαστικά θα υπολειτουργεί ή δεν θα καλύπτει τις ανάγκες της κερκυραϊκής κοινωνίας. Το ερώτημα που τίθεται στους άριστους γνώστες της κατάστασης, δηλαδή στους γιατρούς είναι το εξής: "Όταν τελειώσει το Νοσοκομείο, θα σταματήσει το φαινόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης των κερκυραίων στα Γιάννενα;". Η απάντηση είναι σαφής: "ΟΧΙ".
Άρα γιατί χολοσκάμε για το πότε θα τελειώσει το "νέο" Νοσοκομείο; Άρα, έχουμε κάνει μια ....τρύπα στο νερό;
Μήπως θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την στάση μας και την τακτική μας, πάνω στην υπόθεση αυτή;

Δεν υπάρχουν σχόλια: