Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Βγήκαν στους δρόμους οι υπάλληλοι


Συνεχίζεται, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα, η αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, καθώς, οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν την Τετάρτη σε έκτακτη γενική συνέλευση.
Εκεί αναμένεται να τεθεί το θέμα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ταμείου στους οποίους χορηγούνται φάρμακα που κοστίζουν πολύ ακριβά.
Σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Κάτια Παπίρη, αν η Γ.Σ. αποφασίσει συνέχιση των κινητοποιήσεων, θα ληφθεί σίγουρα απόφαση για την εξυπηρέτηση των ευπαθών ομάδων (καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς κλπ) που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη χορήγηση των φαρμάκων τους.
"Το πρόβλημα είναι του ΟΠΑΔ. Μετά από 45 μέρες κινητοποιήσεων κανείς δεν ενδιαφέρεται, ούτε για τους ασφαλισμένους, ούτε για τους φαρμακοποιούς".
Από την άλλη, η κ. Παπίρη υποστήριξε πως σύντομα κινητοποιήσεις θ' αρχίσουν και άλλοι φαρμακευτικοί σύλλογοι όπως της Αθήνας και της Κρήτης αφού το πρόβλημα έχει διογκωθεί.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ
Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του δημοσίου, ζήτησαν στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χτες τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και ασφαλιζόμενοι του δημοσίου στην περιφέρεια και στην ΥΠΑΔ.
Όπως ανέφερε ο κ. Ποζίδης εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, η κοροϊδία, ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, από την κυβέρνηση, έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
"Μετά τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς και οι υπάλληλοι του Δημοσίου, δανείζουμε κυριολεκτικά το υπουργείο Οικονομικών για να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη διαχείριση που κάνει και στη πολύ δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Οικογενειάρχες, συνταξιούχοι, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε τα φάρμακα που προπληρώσαμε και να δημιουργήσουμε καταστάσεις καταρράκωσης του κύρους και της αξιοπρέπειας συμπολιτών μας".

Η ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.Α. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εργαζομένων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με αφορμή τη μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου ανακοινώσε ομόφωνα τα ακόλουθα:
"α) Θεωρεί ότι υπεύθυνη γι' αυτήν την κατάσταση είναι η κυβέρνηση, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για χρηματοδότηση του Οργανισμού Περίθαλψης ασφαλισμένων δημοσίου ώστε αυτός με τη σειρά του να μπορεί να καλύψει τις υγειονομικές και φαρμακευτικές ανάγκες των ασφαλισμένων του. Την ώρα μάλιστα κατά την οποία η κυβέρνηση δεν βρίσκει τα αναγκαία χρήματα για να προστατέψει την υγεία μας, στηρίζει με 28 δισεκατομμύρια ευρώ τις τράπεζες για να διαφυλάξει τα κέρδη τους.
β) Δηλώνει την αγανάκτησή του αφού η κατάσταση της μη χορήγησης φαρμάκων δεν είναι πρωτόγνωρη, αλλά διαρκώς επαναλαμβανόμενη τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια μιας γενικότερης πολιτικής που πλήττει τα δικαιώματά μας ως εργαζομένων.
γ) Εκφράζει την πεποίθηση ότι πίσω από το συγκεκριμένο πρόβλημα κρύβεται η συνολικότερη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα με την υποχρηματοδότηση των ταμείων, την επικίνδυνη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους σε χρηματιστηριακά παράγωγα και την ψήφιση των αντιασφαλιστικών νόμων.
δ) Καλεί την Κυβέρνηση να καλύψει άμεσα τις υποχρεώσεις της στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου και να πάρει πίσω όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.
ε) Δηλώνει ότι στην περίπτωση κατά την οποία άμεσα δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του δημοσίου, θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο τη διεκδίκηση της επίλυσής του".

ΑΙΧΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ Σ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ

Την αντίδραση τους σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου εξέφρασαν με ανακοίνωση τους τα μέλη της Πανελληνίας Ομοσπονδίας ασφαλισμένων του Δημοσίου.
Η ανακοίνωση έχεις ως εξής "οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΔ πραγματοποιούν ήδη με καθολική συμμετοχή την 6η 48ωρη απεργιακή τους κινητοποίηση έχοντας στο πλευρό τους τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, αλλά και των συναλλασσόμενων με τον οργανισμό, που αναγνωρίζουν τον πολύχρονο αγώνα μας, για έναν ΟΠΑΔ. Βιώσιμο και αποτελεσματικό στην υπηρεσία των ασφαλισμένων του. Οι δύο συνάδελφοι μας στο Νομό Κέρκυρας δίνουν και αυτοί τον καθημερινό τους αγώνα για τους 14000 και πλέον ασφαλισμένους του Νομού και αυτό αναγνωρίζεται από όλους.
Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε τη θέση του Νομάρχη Κέρκυρας κ. Πουλημένου όταν ανακοινώνει ότι "όσο διαρκεί η απεργία του ΟΠΑΔ θα υπάρχει γιατρός σε γραφείο δίπλα στο ΚΕΠ, στο ισόγειο της Νομαρχίας για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων".
Με βάση ποια διάταξη και ποια αρμοδιότητα μπορεί να γίνει αυτό, με εντολή του κ. Νομάρχη και πως ταιριάζουν σε εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού οι "απειλές" για παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να "σπάσει" η απεργία; Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια".

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Άμεση ήταν η απάντηση του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, στην οποία τονίζει τα εξής:
"Με έκπληξη πληροφορήθηκα το περιεχόμενο επιστολής του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΠΑΔ σε τοπική εφημερίδα, που αναφέρεται στην παρέμβασή μου για την εξυπηρέτηση χιλιάδων Κερκυραίων ασφαλισμένων του Δημοσίου. Ο σύλλογος διαστρεβλώνει κατάφορα την αλήθεια. Οι γιατροί ελεγκτές του ΟΠΑΔ δεν είναι υπάλληλοι του οργανισμού, αλλά συμβεβλημένοι με αυτόν και δεν βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση. Παράνομα, ο μοναδικός στην Κέρκυρα απεργός, ο τοπικός διευθυντής κράτησε κλειστά τα γραφεία της υπηρεσίας Κέρκυρας του ΟΠΑΔ, και οδήγησε σε τρομερή ταλαιπωρία χιλιάδες ασφαλισμένους. Υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, άνθρωποι που βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, με επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα και ζήτησαν τη βοήθειά μου για το ελάχιστο. Τη θεώρηση των ιατρικών εξετάσεων από τους συμβεβλημένους γιατρούς, που δεν έχουν καμία σχέση με την απεργία. Μέσα σε 5 μέρες, πάνω από 1500 ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν από την προσωρινή λύση που δώσαμε εδώ στη Νομαρχία, καθώς παράνομα ο κ. Ράπτης κρατάει τα γραφεία του ΟΠΑΔ κλειστά. Αισθάνομαι ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Δεν έσπασα καμία απεργία. Τιμώ και σέβομαι όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες. Επαναλαμβάνω όμως ότι οι γιατροί - ελεγκτές του ΟΠΑΔ δεν βρίσκονται σε απεργία και έπρεπε να βρεθεί λύση για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και αυτό πράξαμε”.
ΡΕΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: