Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Σύσκεψη σήμερα για τις εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης

Σύσκεψη για τις εξελίξεις στο χώρο της πρόληψης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Το Παράρτημα Κέρκυρας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών έχει προσκαλέσει στη συνάντηση όλους τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς παιδείας - υγείας, εργατικά σωματεία, συλλόγους γονέων, νεολαίας, συλλόγους γυναικών, αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - πρόσκληση του παραρτήματος Κέρκυρας του ΕΣΥΝ "Κλείνουν τα κέντρα πρόληψης, δεν χρηματοδοτούν τη ΔΗΜΟΠ "Ν.Μώρος". Αρνούνται το παγκερκυραϊκό αίτημα δημιουργίας "Θεραπευτικής Κοινότητας"
Συζήτηση με τους φορείς και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη για διεκδίκηση των αιτημάτων της πρωτογενούς & δευτερογενούς πρόληψης".
Στόχος της σύσκεψης αυτής είναι να αναδειχθούν τα αιτήματα που αφορούν πρώτιστα την πρόληψη, με στήριξη της ΔΗΜΟΠ "Ν.ΜΩΡΟΣ" και διεκδίκηση του νομικού πλαισίου και των οικονομικών πόρων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.
Να αναδειχθεί η ανάγκη της στήριξης και προβολής του παγκερκυραϊκού αιτήματος για δημιουργία Θεραπευτικής Κοινότητας "στεγνού προγράμματος" στην Κέρκυρα.
Η προβολή του πολιτισμού, του αθλητισμού, της αγωνιστικής στάσης ζωής και της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, σαν απάντηση στην παραίτηση, την αποξένωση και την παθητικότητα και τέλος να προταθούν και θα διαμορφωθούν μορφές αγώνα για την άμεση και αποφασιστική διεκδίκηση των αιτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: