Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ένταση για το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η συνεδρίαση των εκλεκτόρων - αντιπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας στο τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με θέματα την εκτίμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σήμερα και την εξέταση των τεκταινόμενων στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Κέρκυρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφουν οι αντιπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Κέρκυρας στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Κέρκυρας: Καλούδης Βασίλειος, Πουλιάσης Αριστείδης, Σκούρτης Φώτης, Κούτσικος Κων/νος, Παντελιός Αριστείδης, Ανθης Γεώργιος, Κοντοστάνου Αλεξάνδρα, Μίαρης Θεμιστοκλής, Μέριανου Θεοδώρα, Γαούσης Νικόλαος, Καρδάμης Στέφανος, Χανδρινός Νικόλαος, Πηλός Αλέξανδρος: "Όλοι οι συνάδελφοι πλην τριών που αποχώρησαν, τόνισαν ότι τα προβλήματα της ακρίβειας, της συνεχιζόμενης λιτότητας που εφαρμόζεται σε βάρος των εργαζομένων, της διασπάθισης των αποθεματικών των ασφαλισμένων μας Ταμείων από τους κυβερνώντες, της συνεχούς προσπάθειας ιδιωτικοποίησης τομέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας - συμβασιούχοι, μερική απασχόληση, stage, αναθέσεις έργου - η αναγκαιότητα εφαρμογής νέου ενιαίου μισθολογίου χωρίς ειδικά επιδόματα, είναι προβλήματα που όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως εργαζόμενοι, χωρίς να δίνουμε την ικανοποίηση σε κανένα κόμμα ότι ελέγχει, καθοδηγεί και εντέλει εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Από την συνεδρίαση του 20μελούς σώματος αποχώρησαν αρνούμενοι να λάβουν θέση επί των θεμάτων οι συνάδελφοι Μοσχάτ Ιωσήφ, Λαβράνος Γεώργιος και Αλιμπέρτη Ολγα.
Ο συνάδελφος Μοσχάτ Ιωσήφ πριν την αποχώρησή του ανέφερε στο σώμα "η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν. Κέρκυρας είναι αποτέλεσμα συμφωνιών μεταξύ των κομμάτων και γι' αυτό δεν πρέπει να αντιδράμε".
Εμεί οι υπογράφοντες το κείμενο αυτό αγωνιζόμαστε ενάντια στις κομματικές παρεμβάσεις στον συνδικαλιστικό χώρο, παρεμβάσεις οι οποίες έχουν διασπάσει τους εργαζόμενους, τους έχουν απογοητεύσει.
Παρεμβάσεις που τελικό στόχο έχουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Τονίζουμε την στήριξή μας στα Συλλογικά όργανα που εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες και δεν αναγνωρίζουμε ούτε συμμετέχουμε σε συλλογικά όργανα που διορίζονται με αποφάσεις άνωθεν…
Καλούμε τους συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κέρκυρα να αγωνιστούν ενάντια σε κάθε αντεργατική πολιτική, ενάντια σε κάθε προσπάθεια φίμωσής τους, ενάντια σε κάθε προσπάθεια εκμετάλλευσής τους από όπου κι αυτή προέρχεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: