Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

ΣΩΤ. ΜΙΚΑΛΕΦ: Περιοδεία στις αδελφοποιημένες με την Κέρκυρα πόλεις της Γερμανίας


Επίσκεψη στις πόλεις TROISDORF και REGENSBURG της Γερμανίας, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Κερκυραιών την περασμένη εβδομάδα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σωτήρη Μικάλεφ.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης σε μία μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο του TROISDORF κ. Manfred Uedelhoven έγινε η παράδοση ενός υπερσύχρονου ασθενοφόρου στο Δήμο Κερκυραίων, (όπως είναι γνωστό ο Δήμος του TROISTORF εκτός από το ασθενοφόρο που παραδόθηκε έχει δωρίσει και ένα πυροσβεστικό όχημα). Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ενημέρωση γύρω από την διαχείριση των απορριμμάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ακολούθως η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το εργοστάσιο καύσεως σκουπιδιών στην Βόννη το οποίο λειτουργεί στο κέντρο της πόλης. Κατά την επίσκεψη η αντιπροσωπεία του Δήμου Κερκυραίων ενημερώθηκε για τον τρόπο αξιοποίησης των σκουπιδιών ως εναλλακτική μορφή ενέργειας. Αφού μεταφερθούν τα σκουπίδια στο εργοστάσιο τοποθετούνται σε γιγαντιαίο μεταλλικό κάδο γίνεται κανονική καύση και η παραγόμενη ενέργεια χρησιμοποιείτε για την θέρμανση με πεπιεσμένο ατμό, σε θερμοκρασία 120 βαθμών, 20.000 νοικοκυριών της ευρύτερης περιοχής.
262.000 τόνοι σκουπίδια τον χρόνο μετατρέπονται σε θερμότητα 206 εκατομ. KWH και 87.6 εκατομ. KWH σε ηλεκτρικό ρεύμα.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε τις αντιδράσεις που υπήρξαν στο αρχικό στάδιο λειτουργίας του εργοστασίου από τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι όμως μέσα από τον διάλογο και την σωστή ενημέρωση πείσθηκαν για την ανώδυνη και αποτελεσματική λειτουργία του εργοστασίου. Κατά την διάρκεια της καύσης ο αέρας που εξέρχεται είναι πιο καθαρός από τον ατμοσφαιρικό αέρα.
Επίσης υπήρξε συνάντηση με την Ελληνική παροικία του TROISDORF η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα.
Κατά την διάρκεια της εκεί παραμονής της, η αντιπροσωπεία του Δήμου Κερκυραίων επισκέφθηκε και την ιστορική πόλη REGENSBURG που είναι ενταγμένη όπως και η πόλη μας στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Την αντιπροσωπεία του Δήμου Κερκυραίων υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Hans Scheidiger όπου και αντάλλαξε με το Δήμαρχο Κερκυραίων κ. Μικάλεφ αναμνηστικά δώρα.
Ακολούθησε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Δήμου για θέματα διαχείρισης του Ιστορικού Κέντρου της Παλιάς Πόλης και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με θέματα UNESCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: