Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

"ΑΡΜΟΝΙΚΟΣ ΤΡΟΜΟΣ"
Αν είμαι σε θέση να δώσω κάποια συμβουλή, θα έλεγα ότι δεν θα πρέπει να καταληφθούμε από πανικό, για τις επερχόμενες δυσμενείς συνέπειες στην τουριστική μας οικονομία, εξ αιτίας της διεθνούς οικονομικής ύφεσης.
Προφανώς και τα πράγματα είναι πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολα, αλλά θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι, ως τουριστικός προορισμός, διαθέτουμε αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα τα οποία επιτέλους θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων του.
Αν θέλουμε, αν σχεδιάσουμε, αν συνεννοηθούμε, τότε μπορούμε να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει η διεθνής κρίση στον τουρισμό.

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ;
Αληθεύει ότι κάποιος πολιτικός παράγοντας, προσπάθησε να βάλλει εμπόδια στην κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου;
Και γιατί ήθελε να βάλλει εμπόδια; Γιατί "εποφθαλμιούσε" την έκταση που διαθέτει ο Κ.Γ.Σ, για να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου.
Είναι αλήθεια όλα αυτά που ακούω;
Μάλιστα δε, όπως μαθαίνω, επιχείρησε να βρει συμμάχους στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, αλλά τελικά δεν τους... "κάθισε".
Ε, ρωτώ είναι αλήθεια; Γιατί εγώ δεν θέλω να τα πιστέψω.
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχει καμία σχέση η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, ούτε η Νομαρχία, ούτε βέβαια ο Δήμος.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ
Με συγχωρείτε αλλά δεν είναι πράγματα αυτά. Δεν μπορεί η Γενική Γραμματεία της Περιφέρειας να "συνεννοείται" με το Δήμο Κερκυραίων, μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης, για ένα τόσο σημαντικό έργο, όπως είναι η παράκαμψη αεροδρομίου.
Με συγχωρείτε αλλά ορισμένα πράγματα δεν μπορώ, ούτε να τα καταλάβω, ούτε να τα δεχτώ.
Αν όντως υπάρχει η πολιτική απόφαση να γίνει ένα έργο, τότε αυτό θα γίνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ. Αν δεν υπάρχει η πολιτική απόφαση, τότε θα βρεθούν χίλιοι δυο λόγοι, για να μην γίνει.
Στο πάτο της γραφής, τα όποια ενδεχόμενα λάθη ή τις όποιες ολιγωρίες δεν θα πρέπει να τις πληρώνει ένας τόπος.
Γι' αυτό υπάρχει η πολιτική, για να ξεπερνιούνται χίλια δυο εμπόδια, οποιασδήποτε φύσης.
Θέλουν να γίνει το έργο; Αν ναι, τότε ας το αποδείξουν.
Περιμένουμε.

ΕΙΔΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Τώρα να λέω τα ίδια και τα ίδια; Μα τελικά σε αυτόν τον τόπο, δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ; Ακόμα και όταν μας προσφέρει το αθηνοκεντρικό κράτος τα χρήματα; Αναφέρομαι στις Φυλακές. Στην γνωστή υπόθεση των νέων Φυλακών, που μας είχαν δώσει τα χρήματα από το 1997 για να βρούμε και να αγοράσουμε οικόπεδο και εν έτει 2008, όχι μόνο δεν αγοράσαμε οικόπεδο αλλά χάσαμε και τον κωδικό με τα χρήματα.
Εν έτει 2008 ανεχόμαστε να λειτουργούν Φυλακές - κάτεργα στο κέντρο της πόλης. Άντε στο κέντρο του νησιού.
Ανεχόμαστε να καταπατούνται σε αυτό το κάτεργο, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ανεχόμαστε να λειτουργούν Φυλακές δίπλα στα σχολεία.
Και βέβαια μένει ανικανοποίητο το αίτημα, για να γίνει αυτός ο χώρος, Μουσείο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Μετά απ' όλα αυτά φταίει το αθηνοκεντρικό κράτος ή το κεφάλι μας;;;;;;;;;;;;
Όχι, αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

ΝΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ;
Μπορεί κάποιος υπεύθυνα να μας πει, τι θα γίνει με αυτή την "ανοικτή πληγή" στο Καφέ Γυαλί; Θα γίνει η μαρίνα; Ναι ή όχι; Και ΠΟΤΕ θα γίνει; Αν γίνει;
Δεν καταλαβαίνετε ότι θα αποτελέσει την μέγιστη "πληγή", για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Σπηλιάς;
Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ορισμένα πράγματα που γίνονται στον τόπο μας και οι πολιτικοί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ, για να τα διορθώσουν.

ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Τώρα με την διεθνή κρίση και τώρα που έχουν αρχίσει να ακριβαίνουν οι μεταφορές, κυρίως οι αερομεταφορές, ο θαλάσσιος τουρισμός είναι η εναλλακτική πρόταση. Ο άλλος, δηλαδή ο τουρίστας, θα το σκεφθεί πολύ περισσότερο τώρα που το εισιτήριο μιας αεροπορικής εταιρείας ...τσιμπάει.
Τώρα λοιπόν, όλο και περισσότεροι τουρίστες από τις ανεπτυγμένες χώρες της Ε.Ε έχουν κάνει στροφή προς το γιώτινγκ.
Ο θαλάσσιος τουρισμός, παρουσιάζει αύξηση και η περιοχή μας, η Αδριατική, βρίσκεται στα πάνω της. Ιταλία και Κροατία σκίζουν στον θαλάσσιο τουρισμό. Και εμείς θα μπορούσαμε να "σκίζουμε", αφού γεωγραφικά, βρισκόμαστε στο επίκεντρο του θαλάσσιου τουρισμού, άντε αν αποτελούμε την προέκτασή του, αλλά δυστυχώς, δεν έχουμε μυαλό.
Πόσο καιρό φωνάζω για την ανάγκη να στραφούμε στον θαλάσσιο τουρισμό; Πολύ καιρό. Έχουμε κάνει κάτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: