Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Ημερίδα για την Υγειονομική Περιφέρεια

Σήμερα Τρίτη 11 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Corfu Palace Hotel, και ώρα 18.00 - 21.00 πραγματοποιείται Ανοικτή Ημερίδα την οποία διοργανώνει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας με θέμα "Ανάπτυξη και Ενίσχυση της Επιστημονικής Διασυνοριακής Συνεργασίας.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί οι φορείς της Κέρκυρας.
Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων Εμπειρικής Έρευνας για θέματα υγείας στην Κέρκυρα, ενώ στο δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα "Προοπτικές Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας - Αλβανίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας".
Η ημερίδα οργανώνεται στα πλαίσια του έργου "Δημιουργία Κέντρου Πρόληψης και Αμεσης Επιδημιολογικής Ερευνας και Παρέμβασης για την Αντιμετώπιση Θεμάτων Υγείας του πληθυσμού στο Νομό Κέρκυρας" της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III. Κύριος του έργου είναι η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας και ανάδοχοι οι Bee Group (υποέργο 3) και Artius CMP ΕΠΕ (υποέργο 4).
Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Κοινοτική Πρωτοβουλία INTERREG IIIA CARDS Ελλάδα - Αλβανία, Μέτρο 2.5 - πρόγραμμα γειτνίασης Ελλάδα - Αλβανία και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) κατά 75% και από Εθνικούς Πόρους κατά 25%.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Επιδιωκόμενος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της μεθορίου με την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών αναβάθμισης των διασυνοριακών υπηρεσιών υγείας με την παράλληλη ενδυνάμωση της συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο για την αποτελεσματική προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Στην υλοποίηση του έργου περιλαμβάνονται τα εξής υποέργα:
1. Αναβάθμιση και Επέκταση Κτιριακών Υποδομών του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου για την Δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης και Αμεσης Επιδημιολογικής Ερευνας και Παρέμβασης.
2. Προμήθεια Επιστημονικού Εξοπλισμού για το Κέντρο Πρόληψης και Αμεσης Επιδημιολογικής Παρέμβασης.
3.1. Ανάπτυξη και Λειτουργία Πληροφοριακού Συστήματος και Διασύνδεσή του με το Υφιστάμενο Δίκτυο.
3.2. Πρόληψη και Αντιμετώπιση Ηπατίτιδας Α, Β, C και AIDS σε Επίπεδο Δημόσιας Υγείας.
3.3. Ανάπτυξη και Παραγωγή Παρεμβατικών Πρωτοκόλλων - Οδηγιών Πρόληψης και Αποκατάστασης Ανάλογα με την Υγεία του Πληθυσμού.
4.Ανάπτυξη και Ενίσχυση της Επιστημονικής Διασυνοριακής Συνεργασίας.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
Ι. Νικόπουλος, Διοικητής 6ης Υ.ΠΕ.
Μ. Νάτσιος, Γενικός Διευθυντής Πρόνοιας της Αλβανίας
Γ. Κυριόπουλος, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Εθνική Σχολκή Δημόσιας Υγείας
Ι. Αλαμάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
Α. Δόλγερας, Τομέας Οικονομικών Υγείας, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: