Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Χάρη σε εσάς φτάσαμε μέχρι εδώ! Μόνο με εσάς μπορούμε να συνεχίσουμε! Σας ευχαριστούμε! (Απολογισμός 1ου εξαμήνου 2011)



Όλοι εμείς στο Χαμόγελο του Παιδιού θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, εταιρείες και ιδιώτες, που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας τον Απρίλιο, στηρίξατε και ενισχύσατε το έργο μας.
Χάρη σε εσάς καταφέραμε να συνεχίσουμε δυναμικά, παρέχοντας καθημερινά, πανελλαδικά, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, αποτελεσματικά και ποιοτικά υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη στη χώρα μας.
 Χάρη σε εσάς καμία μας δράση δεν χρειάστηκε να κλείσει, καμία υπηρεσία να υποβαθμιστεί.
 Χάρη σε εσάς ανταποκριθήκαμε θετικά σε κάθε αίτημα
 Χάρη σε εσάς παραμείναμε συνεπείς σε κάθε υποχρέωση μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε μισθοδοσία, υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους (εργοδοτικές εισφορές, ΦΠΑ, κ.λ.π)
Ενδεικτικά και μόνο για το 1ο εξάμηνο του 2011:
 Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056 δέχτηκε 131.013 κλήσεις και μέσω της Γραμμής στηρίξαμε άμεσα και αποτελεσματικά 12.585 παιδιά.
 Στα νοσοκομεία παίδων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρα βρεθήκαμε δίπλα σε 3.947 παιδιά και τις οικογένειές τους
 3.188 παιδιά και οι οικογένειές τους ενισχύθηκαν από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδυσης και κάθε τι άλλο απαραίτητο.
 1.561 παιδιά και γονείς μίλησαν και συναντήθηκαν με Ψυχολόγους μας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων
 Χειριστήκαμε 66 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών ενεργοποιώντας σε κάποιες περιπτώσεις το Amber Alert Hellas, ενώ η Κοινή Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις Παιδιών 116000 δέχτηκε 2.953 κλήσεις
 Για 126 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο προχωρήσαμε σε επιτόπια παρέμβαση με τα ειδικά οχήματά μας
 Στα σπίτια μας μένουν 283 παιδιά διαφόρων ηλικιών ενώ λόγω έλλειψης χώρου δεν ανταποκριθήκαμε θετικά σε αιτήματα για φιλοξενία 87 ακόμα παιδιών
 394 παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβασή και κινητοποίησή μας
 Στην Εθνική Γραμμή SOS 1056 δεχτήκαμε καταγγελίες για 409 παιδιά θύματα κακοποίησης/παραμέλησης
Ενωθήκαμε και τα καταφέραμε! Και πρέπει να συνεχίσουμε!
Μόνο με εσάς μπορούμε! Σήμερα που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, πρέπει να συνεχίσουμε! Είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνετε δίπλα μας! Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: