Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Διάκριση του Λουκιανού Ζαμίτ στους αγώνες Ιστιοπλοΐας με σκάφη OPTIMIST

Την 11η  θέση, σε σύνολο 130 αθλητών, των καλύτερων κάθε μίας από  τις 37 χώρες που εκπροσωπούσαν, μεταξύ των οποίων και χώρες από άλλες ηπείρους δεδομένου ότι ο αγώνας ήταν Open, κατάλαβε μετά από εξαιρετική εμφάνιση ο αθλητής μας Ζαμίτ Λουκιανός, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για σκάφη τύπου Optimist 2011, που ολοκληρώθηκε στην πόλη Tavira της Πορτογαλίας την Κυριακή 10 Ιουλίου 2011
Η εμφάνιση αυτή του αθλητή μας, που συμμετείχε με την Ελληνική Εθνική ομάδα, σε συνδυασμό και με την ανάλογη εμφάνιση των άλλων Ελλήνων αθλητών έφερε την Ελλάδα 1η μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών αφού μέσα στην πρώτη 12άδα ήταν 4 Έλληνες Ιστιοπλόοι που κατέλαβαν την 5η, 8η, 11η, και 12η θέση.
Ο αγώνας διήρκεσε 6 ημέρες και συνολικά διεξήχθησαν 12 ιστιοδρομίες, Ο αθλητής μας έδειξε μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα σε όλες τις ιστιοδρομίες, που διεξήχθησαν με ανέμους διαφόρων εντάσεων και  αντίθετο ρέμα σε πολλές από αυτές, και  έφερε τις παρακάτω θέσεις 1η, 5η, 7η, 8η, 9η, 12η, 13η, 15η, 21η, 26η, 28η  ενώ σε μία ιστιοδρομία κρίθηκε πρόωρος //υπό καθεστώς Black Flag// και ακυρώθηκε, συγκεντρώνοντας συνολικά 117 βαθμούς ποινής.
Αν και πρώτη φορά συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες και παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα  της δεύτερης ημέρας των αγώνων έφερναν τον Λουκιανό στην 2η Θέση της Γενικής κατάταξης,  και το βράδυ της τρίτης στην 8η, αυτός  επέδειξε ψυχραιμία δεν αγχώθηκε και συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, και αν και  το βράδυ της τέταρτης ημέρας τον βρήκε να έχει υποχωρήσει στην 13η ανέβηκε την επομένη στην 10η επιτυγχάνοντας τελικά με την ολοκλήρωση των ιστιοδρομιών την 11η θέση της Γενικής κατάταξης.
Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Ισπανός αθλητής Luis Cabrera με 62,3 βαθμούς ποινής, ενώ την δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν  Ιταλός και Γάλλος αθλητής αντίστοιχα.
Ο περσινός πρωταθλητής  Ευρώπης, Έλληνας Οικονομίδης Κων/νος αν και έκανε τις καλύτερες επιδόσεις, περιορίστηκε τελικά στην 8η θέση,  μετά από μία άτυχη ιστιοδρομία και μη αφαιρούμενους βαθμούς ποινής από φάουλ που του επέβαλαν οι κριτές.
Η διοργάνωση των αγώνων ήταν εξαιρετική και αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σκάφη διέθεταν GPS και ήταν δυνατή η παρακολούθηση των ιστιοδρομιών μέσω διαδικτύου Live.
Το δυναμικό παρών που το τμήμα ιστιοπλοΐας  του ΝΑΟΚ έδειξε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα OPTIMIST 2011 ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Δεκέμβριο στην ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ που έχει προκριθεί να συμμετάσχει η αθλήτριά μας Ζαμίτ Μιρέλλα.
Ο πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ αλλά και όλα τα απλά μέλη του ΝΑΟΚ αισθάνονται  υπερήφανοι για τον αθλητή του ομίλου Ζαμίτ Λουκιανό, τον ευχαριστούν θερμά και τον συγχαίρουν για την εξαιρετική του εμφάνιση, καθώς επίσης συγχαίρουν και τους  προπονητές του αθλητή Γιούργα Ευγένιο και Σαιτά Ιωάννη.
Η διοίκηση του ομίλου απευθύνει επίσης τις θερμές ευχαριστίες στην οικογένεια του αθλητή για την συμπαράσταση που παρείχαν σε αυτόν και τους συγχαίρει για τις επιδόσεις του.
Αισθανόμενοι  το βάρος που οι επιδόσεις αυτές των αθλητών του ομίλου μας, δημιουργούν στην διοίκηση, διαβεβαιώνουμε όλους, αθλητές, προπονητές και γονείς ότι θα είμαστε πάντα κοντά τους, θα τους συνδράμουμε με κάθε μέσο και θα προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε την συμμετοχή των αθλητών μας σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Άλλωστε αποδεικνύεται ότι ο  ΝΑΟΚ διαθέτει πολλούς φίλους  που βλέποντας αυτές τις επιτυχίες θα αισθάνονται και οι ίδιοι υπερήφανοι και θα συνεχίσουν την βοήθεια , αλλά και οι επιτυχίες αυτές θα φέρουν και άλλους φίλους κοντά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: