Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Απεργία στο ξενοδοχείο MIRAMARE

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου MIRAMARE στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, με αιτήματα την εξόφληση των δεδουλευμένων και την εφαρμογή της Δ.Α. 55/2009 (τοπική σύμβαση).
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας "η συγκεκριμένη επιχείρηση οφείλει το Τοπικό Επίδομα 150 ευρώ 2010, την προσαύξηση 75% της 11ης Αυγούστου 2010, τα δεδουλευμένα Σεπτεμβρίου 2010, Οκτωβρίου 2010, αποδοχές αδείας 2010, Μαΐου 2011, Ιουνίου 2011 ενώ σε μερίδα εργαζομένων οφείλει μισθούς Απριλίου 2010 καθώς και μισθούς από το 2009. Μετά από 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι σε Συνέλευσή τους αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία στην επιχείρηση μέχρι 15 Ιουλίου ώστε να εξοφλήσει τον Μάιο 2011 και όλες τις οφειλόμενες αποδοχές προηγούμενων ετών και να δεσμευτεί ότι θα εξοφλήσει τον Ιούνιο το αργότερο έως τέλος Ιουλίου.
Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν στις 16 Ιουλίου σε επίσχεση εργασίας αόριστης διάρκειας.
Από το εύρος των οφειλομένων διαπιστώνεται εύκολα η ασύδοτη συμπεριφορά της εργοδοσίας.
Χαρακτηριστικό στοιχείο του θράσους της είναι το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας κανείς υπεύθυνος της επιχείρησης δεν ήρθε να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους και να δώσει ένα λογικό χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων.
Αντίθετα όλες τις προηγούμενες ημέρες χρησιμοποιώντας και γνωστό τουριστικό πράκτορα επιχειρούσε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους απειλώντας ότι με την απεργία θα προχωρήσουν σε μεταφορά των πελατών και κλείσιμο του ξενοδοχείου. Οι εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα τόσο στην εργοδοσία όσο και σε αυτούς που χρησιμοποιούν την καραμέλα του κλεισίματος των ξενοδοχείων ότι τέτοια ψευτοδιλήμματα δεν θα λυγίσουν τους εργαζόμενους και δεν θα τους αποτρέψουν να διεκδικήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους.
Αλλωστε έχει αποδειχτεί ότι στο πρόσφατο παρελθόν ότι όποιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έκλεισαν αυτό οφείλονταν σε δρομολογημένες αποφάσεις της εργοδοσίας και όχι στους αγώνες των εργαζομένων για τα αυτονόητα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: