Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΟΛΚΕ: Επιβεβαιώνει τις διαφωνίες ο Στάλιας - Διαψεύδει ο Τζουβελέκης

Τις διαφωνίες στο εσωτερικό της διοίκησης του ΟΛΚΕ οι οποίες πληροφορούσαν ως φήμες το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαίωσε το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην εκπομπή Λόγος Αντίλογος, ο διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στάλιας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνδιοικήσει, προσθέτοντας ότι άλλος είναι ο ρόλος του διευθύνοντος συμβούλου και άλλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μάλιστα ο κ. Στάλιας έκανε λόγο για υπερβολική γραφειοκρατία όσον αφορά τον έλεγχο δαπανών του ΟΛΚΕ, η οποία έχει απαιτηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, αποφεύγοντας όμως να είναι σαφής στην ερώτηση για το αν πρόκειται για μια νόμιμη ή παράνομη ενέργεια. Αρκέστηκε μόνο να σημειώσει στην σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου …δεν ξέρω…
Ωστόσο ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιο Χρήστος Τζουβελέκης που μίλησε χθες στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δεν επιβεβαίωσε κλίμα διαφωνίας με τον κ. Στάλια, αντιθέτως μάλιστα αρνήθηκε οποιαδήποτε τέτοια εικόνα, σημειώνοντας κι αυτός ότι υπάρχουν κάποιες διοικητικού τύπου διαφωνίες αλλά αυτά είναι θέματα του ΟΛΚΕ χωρίς να μπει σε οποιαδήποτε διαδικασία δημοσιοποίησης διοικητικών δεδομένων του Οργανισμού.
Κατά τα άλλα στην ίδια εκπομπή ο κ. Στάλιας με βάση την ενημέρωση που έχει εκτίμηση ότι τόσο το έργο του παλαιού λιμανιού της Κέρκυρας όσο και το έργο της παραλιακής Γαρίτσας θα δημοπρατηθούν για να ενταχθούν στις χρηματοδοτήσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος.
Ερωτώμενος ακόμη για τις καταγγελίες που είδαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον ΟΛΚΕ για την διαδικασία ανάθεσης των έργων ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια γραπτή αναφορά στον Οργανισμό, ενώ τόνισε πως ο ΟΛΚΕ έχει αναθέσει έργα και με διαγωνισμό και με απευθείας ανάθεση, αλλά όλα αυτά έχουν γίνει νομότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: