Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Τόνια Ανδριώτη στην Πινακοθήκη στο Περιστύλιο των Ανακτόρων

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, στο περιστύλιο των Ανακτόρων Αγ. Γεωργίου η Μιχαήλ, η ατομική έκθεση της εικαστικού Τόνιας Ανδριώτη με τον τίτλο “Παρενέργειες” - “Side Effects Νέα Υόρκη - Κέρκυρα”.
Η έκθεση αποτελείται από 8 ελαιογραφίες μεγάλων διαστάσεων και 22 χαρακτικά - μονοτυπίες, δημιουργημένα κατά την τελευταία τριετία στη Νέα Υόρκη όπου η κα Ανδριώτη ζει από το 2006.

Τα εγκαίνια της εικαστικού πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία ενώ θετική εντύπωση προκάλεσε το video portrait που αποτυπώνει το χώρο που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη σε σκηνοθεσία καλλιτεχνική επιμέλεια και σχεδιασμό οπτικοακουστικού υλικού που είχε ετοιμάσει για τον Τόνια ο σκηνοθέτης Martin Andree στην αίθουσα της πινακοθήκης. Μάλιστα προβλήθηκε 2 φορές στο περιστύλιο κατά απαίτηση των επισκεπτών. Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το Σύνολο Χάλκινων Πνευστών Melos Brass.
Το Περιστύλιο και η Πινακοθήκη είναι καθημερινά κατάμεστα από φιλότεχνους και φίλους κερκυραίους και προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση της έργα της εικαστικού.
Η κα Ανδριώτη με το πέρας των σπουδών της, από το 2008 και μέχρι σήμερα εργάζεται στο ατελιέ του Αμερικανού καλλιτέχνη Jeff Koons.
Στα εγκαίνια θερμό χαιρετισμό απηύθυνε η διευθύντρια της Πινακοθήκης κα Μαρία Μελέντη ενώ την έκθεση επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Σκούρτης και πολλοί φίλοι από Αθήνα, Βερολίνο και Παξούς.
Ωρες επίσκεψης 10.00 - 15.00 και  18.00 - 21.00 εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: