Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έντονη προετοιμασία για την φιλοξενία των αθλητών των Special Olympics

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο Δημήτρη Χαρίτο και μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics, προκειμένου να εξεταστεί ο συντονισμός και οι λεπτομέρειες του προγράμματος φιλοξενίας 750 αθλητών που θα έρθουν στην Κέρκυρα.
Οι αθλητές και οι συνοδοί τους από τη Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία και Σερβία θα φιλοξενηθούν στο νησί, στο πλαίσιο του προγράμματος "Πόλις - Αμφιτρύων" των αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011. Στη διάρκεια της παραμονής τους, 20 - 24 Ιουνίου, θα φιλοξενηθούν σε μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Κέρκυρας και θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν πριν την έναρξη των αγώνων και να γνωρίσουν τον τόπο μας.
Οι ρυθμοί της προετοιμασίας από την Οργανωτική Επιτροπή εντείνονται προκειμένου τόσο η εικόνα της Κέρκυρας όσο και η φιλοξενία να είναι οι καλύτερες δυνατές.
Την ένθερμη υποστήριξή του εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής, θέτοντας στη διάθεση των διοργανωτών τα στελέχη όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας.
Ο κ. Τρεπεκλής επεσήμανε για άλλη μια φορά ότι θα πρέπει όλοι όσοι ανέλαβαν πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες να αποδειχθούν και στην πράξη υπεύθυνοι και αποτελεσματικοί.
Στη σύσκεψη - ενημέρωση που έγινε στο Δημαρχείο εξετάστηκαν τα ζητήματα της άφιξης και υποδοχής των αθλητών και συνοδών τους, το πρόγραμμα προπονήσεων, η κινητοποίηση και συμμετοχή εθελοντών, τα δώρα και μετάλλια, οι τελετές και οι εκδηλώσεις.
Το κυριότερο ζήτημα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η λαμπαδηδρομία, οι συμμετέχοντες και η προετοιμασία. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκε, από τον καλλιτέχνη κ. Άγγελο Γερακάρη, μέλος της Επιτροπής η μακέτα του βωμού της λαμπαδηδρομίας καθώς και η μακέτα του περιπτέρου ενημέρωσης για τα Special Olympics, αποσπώντας τα κολακευτικά σχόλια των μελών της Επιτροπής και του Δήμαρχου Γ. Τρεπεκλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: