Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΠΤΑ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΠΟ ΣΤΟ ΒΥΡΟ: Οι θρυλικοί Last Drive επιστρέφουν για μία ακόμα εκρηκτική rock'n'roll βραδιά…

Λίγο πριν μπουν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον καινούριο τους δίσκο θα παίξουν για πρώτη φορά τα καινούρια τους κομμάτια μπροστά στο Κερκυραϊκό κοινό.
Για το συγκρότημα δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ξεκίνησαν το 1983 από τους Αμπελόκηπους και άφησαν μέσα σε λίγα χρόνια ανεξίτηλο το στίγμα τους στον άβατο μέχρι τότε για τους έλληνες παγκόσμιο χάρτη της ροκ μουσικής. Με όπλο τις αξεπέραστες συνθέσεις τους διέσχισαν μέσα από τα ραδιόφωνα και τα πικάπ της εποχής ολόκληρο τον πλανήτη. Είδαν τα τραγούδια τους να κυκλοφορούν από ιταλικές, γερμανικές, ισπανικές και αμερικάνικες εταιρείες και να συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές που έχουν σήμερα περίοπτη θέση στη δισκοθήκη του μύθου.
 Με το πόδι πατημένο συνεχώς στο γκάζι περιπλανήθηκαν σε δύσβατους δρόμους αποκτώντας όλο και περισσότερους πιστούς φίλους. Όπως ο Peter Zaremba των Fleshtones που έκανε παραγωγή στο δεύτερο LP τους και ο Paul B Cutler των Dream Syndicate που έκανε την παραγωγή στα αμέσως επόμενα. Όπως οι Dead Moon και οι Fuzztones με τους οποίους αλώνισαν τις σκηνές και μοιράστηκαν τα βαν και τις μπύρες σε πολλές γωνιές της Ευρώπης.
"Poison", "Valley Of Death", "I Love Cindy", "Gone Gone Gone", "The Devil May Care", "Heatwave 88", "Have Mercy", "Chain Train", "Final Kick", "Black Limo", "Overloaded", "Bad Roads", "Killhead Therapy", "Blood From A Stone" είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια τους που αναδείχτηκαν νικητές στη μάχη με το χρόνο. Μικροί rock'n'roll ύμνοι με δολοφονικά ριφ στις κιθάρες, εθιστικά ρεφραίν, ένταση, ενέργεια, δυναμισμό, αλλά και μια σπάνια -για γκρούπ που δραστηριοποιείται μακριά από τις "μητροπόλεις" του ροκ- αίσθηση αυθεντικότητας. Κομμάτια που μετατρέπονται σε καθαρές ηλεκτρικές εκκενώσεις όταν τα παίζουν οι Last Drive ζωντανά επί σκηνής.
Οι συναυλίες τους είναι πάντα μιά εμπειρία ζωής. Ένα ανελέητο σφυροκόπημα από φαζαρισμένες κιθάρες, σχεδόν πρωτόγονα ντραμς, φωνητικά που ακροβατούν ανάμεσα στο πανκ και τη μελωδία και στίχους που φέρνουν στο νου εικόνες από την Αθήνα του '80, τη Νέα Υόρκη του '70, τα αμερικάνικα προάστια του '50, road movies και b-movies. Ο άγριος παρορμητισμός τους και το απαράμιλλο στυλ δημιουργούν κάθε φορά μια rock'n'roll δίνη που παρασύρει μυημένους και μη.
Όταν επανενώθηκαν πριν μερικά χρόνια οι Last Drive κάποιοι δίσπιστοι θεώρησαν ότι το έκαναν μόνο για να πουλήσουν το παρελθόν τους. Αποδείχτηκαν λάθος.
Μας χάρησαν έναν καινούριο δίσκο, το Heavy Liquid (μέσω του δικού τους αυτοοργανομένου κώδικα Happy Crasher) που ήταν ένα ακόμα λαμπερό σκαλοπάτι στην πορεία τους και έφερε καινούρια μέλη στην περίφημη Drive Tribe, την κοινότητα των φανατικών οπαδών τους με την οποία διατηρούν μια πραγματικά αμφίδρομη σχέση. Πριν τρία χρόνια, ένας φαν, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κοτσέλης σκηνοθέτησε ένα ντοκυμαντέρ για το συγκρότημα με τίτλο "20.000 "MILES AHEAD: A LAST DRIVE STORY" και πέρσι 30 καλλιτέχνες έβγαλαν μια συλλογή κόμικς και εικονογραφήσεων με τίτλο "AT THE DRIVE INK" εμπνευσμένη από το Heavy Liquid.
Αυτό που διαφοροποιεί τους Last Drive και δημιουργεί την ιδιαίτερη σχέση με το κοινό τους δεν είναι μόνο το προσωπικό στυλ των κομματιών τους που κάνει δύσκολη, σχεδόν αδύνατη, την προσπάθεια των μουσικοκριτικών να τους εντάξουν σε κάποια υποκατηγορία του ροκ. Ούτε είναι μόνο η δυναμική σκηνική τους παρουσία, η ικανότητα τους να μετατρέπουν την ένταση του χώρου σε ενέργεια πάνω στη σκηνή και η  καθαρή τους θέση απέναντι σε όσα συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας. Για τους έλληνες φανς τους ήταν και είναι η απόδειξη ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις τα όνειρα σου να σβήνουν.
Αυτή η ιδιαίτερη σχέση με το κοινό τους είναι που τροφοδοτεί τη δημιουργικότητα του συγκροτήματος και κάνει τις συναυλίες τους ανεπανάληπτες. Όπως πάντα, έτσι κι αυτή τη φορα στο ΕΠΤΑ, θα παίξουν τα κλασσικά τους κομμάτια, ανέκδοτο υλικό από τον δίσκο που ετοιμάζουν και τις χαρακτηριστικές αγαπημένες τους διασκευές. Θα δώσουν για μία ακόμα φορά τη δική τους απάντηση στα βαλτωμένα ερωτήματα του σήμερα. Αν δεν τους έχετε ξαναδεί live, προετοιμαστείτε για μία once in a life experience. Αν ανήκετε στους μυημένους, υπομονή!
www.lastdrive.net
http://www.facebook.com/pages/The-Last-Drive/170018633037217
http://www.reverbnation.com/thelastdrive
http://www.myspace.com/theofficiallastdrive

Quests: Gandhi Berzerk
Με έδρα την Κέρκυρα το τετραμελές συγκρότημα Gandhi Berzerk θα παρουσιάσει τις δικές του συνθέσεις. Η μουσική τους αποτελεί ένα πολύμορφο κράμα που συνδυάζει τον εναλλακτικό κιθαριστικό ήχο της δεκαετίας του 90 με την αισθητική της σύγχρονης αγγλόφωνης τραγουδοποιήας. Οι ιδιόμορφες ιστορίες που αφηγούνται τα τραγούδια του κουαρτέτου αναδύονται μέσα από μια θάλασσα κιθαριστικού θορύβου και επαναλαμβανόμενων ρυθμικών μοτίβων επηρεασμένων από την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική οδηγώντας τον ακροατή σε μια εσωστρεφή αλλά ταυτόχρονα εκρηκτική διάθεση.
Οι Gandhi Berzerk είναι οι:
Γιώργος Ανδριώτης. Μπάσο κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Βουτσινάς: ηλεκτρική κιθάρα
Σπύρος Σπυράκος: ηλεκτρική κιθάρα, πλήκτρα
Torsten Tillmans: Τύμπανα

My space
http://www.myspace.com/gandhiberzerk
video link
http://www.youtube.com/watch?v=7cqI8R34kUs
DJ set: Σπύρος Χυτήρης
Ώρα Έναρξης: 21.30μ.μ. - Είσοδος: 13 ευρώ
"ΕΠΤΑ, Τεχνών Tόπος", Βιρός Κέρκυρας
Προπώληση Εισιτηρίων: Ticket Box 10.00-14.00 & 18.00-20.00 Καθημερινά, από Δευτέρα 16/5/11, μέχρι Πέμπτη 19/5/11 τηλ. 26610 27400, ώρες καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: