Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Εορτάζει ο Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Λουτρών

Η Μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρία Δήμου Κέρκυρας (Μ.Α.Ε.ΔΗ.Κ.) ανακοινώνει την οργάνωση στις 19 και 20 Μαΐου 2011 πανηγυρικών εκδηλώσεων στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου των Λουτρών (Πέτρας) στην Πύλη Αγ. Νικολάου (Φαληράκι).
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ανάμνηση της διελεύσεως από την Κέρκυρα το 1085 του πλοίου που μετέφερε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων του Θαυματουργού από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας και της στάσης που πραγματοποίησε στην Αποβάθρα των Λουτρών όπου εκτέθηκε σε προσκύνημα πιστών.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.
ΩΡΑ 19.40   - Συγκέντρωση  Τμημάτων και Φιλαρμονικής επί της οδού Δούσμανη (επάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου - Ντέι Βέκι ). (από την οδό Δούσμανη , η λιτανεία θα κατευθυνθεί στην οδό Νικ. Θεοτόκη - Λιστόν - Πύλη Αγ. Νικολάου (Φαληράκι).
ΩΡΑ 19.45  - Τοποθέτηση Ναυτών εντός του Ναού, για την τιμητική συνοδεία και  την  μεταφορά της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου.        
ΩΡΑ 20.00 -Έξοδος Ιεράς Εικόνας - Έναρξη Λιτανείας.
ΩΡΑ 20.30 - Παράταξη Τμημάτων και Φιλαρμονικής στον προ του Ναού χώρο  Αγίου Νικολάου των Λουτρών (Πέτρας).
ΩΡΑ 20.40 -Άφιξη και Επίσημη Υποδοχή της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Νικολάου των Λουτρών (Πέτρας).
ΩΡΑ 20.45 - Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας. στον προ του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου υπαίθριο χώρο.
Το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου 2011 ημέρα της εορτής και ώρα 08:00 θα ψαλθεί ο Όρθρος και στην συνέχεια περί ώρα 09:00 η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Τέλος, την Εσπέρα της ίδιας ημέρας και ώρα 20:00, θα τελεστεί η Παράκληση του Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: