Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ρόλο και λόγο στο αεροδρόμιο απαιτεί ο Δήμος Κέρκυρας

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συναντήθηκε χθες με τον αερολιμενάρχη Κέρκυρας Αντώνη Γεωργούση και συζήτησαν τα προβλήματα του αεροδρομίου καθώς και τις σχέσεις αερολιμένα - πόλης.
Παρόντες στη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αερολιμενάρχη, ήταν και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Μωραΐτης και υπηρεσιακά στελέχη της Υ.Π.Α.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζητάμε τα προβλήματα και τις βελτιώσεις για την ασφάλεια του αεροδρομίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος είναι κοντά στην ΥΠΑ αρκεί να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.
Ο Δήμαρχος έθεσε σειρά ζητημάτων όπως τα απορρίμματα του αεροδρομίου και τα βοθρολύματα των αεροσκαφών και ζήτησε για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος και αναγκαστικά επωμίζεται η πόλη, να υπάρχουν και αντισταθμιστικά οφέλη.
"Οι δημότες πληρώνουν και θα πρέπει οι χρήστες του αεροδρομίου να έχουν τις ίδιες δεσμεύσεις. Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο που επικρατεί στα του αεροδρομίου" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρεπεκλής.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης και στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και ζήτησε να έχει ρόλο και λόγο και ο Δήμος στη διαχείρισή του, ενώ ήταν καυστικός για την εργολαβία που εκτελείται στον κόμβο του αεροδρομίου: "Όταν οι χρηματοδοτήσεις για δημόσια έργα γίνονται κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο είναι απαράδεκτο να ξοδεύονται χρήματα σε άχρηστα έργα. Στον κόμβο του αεροδρομίου γίνονται εργασίες, την στιγμή που σε λίγο θα σφραγιστεί αυτός ο δρόμος".
Τέλος ο Δήμαρχος δήλωσε την ικανοποίησή του για την αύξηση των αφίξεων τον Απρίλιο και την αντίστοιχη αύξηση από την Βρετανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ και τόνισε ότι "τα ενθαρρυντικά στοιχεία μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να σταματήσει η κατηφόρα της Κέρκυρας. Εμείς θα συνεχίσουμε την προβολή του τόπου μας και θα την εντείνουμε όσο μπορούμε".
Από την πλευρά του ο αερολιμενάρχης Κέρκυρας χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Δήμαρχο και υπογράμμισε ότι "η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από ζητήματα του αεροδρομίου και των παρακαμπτηρίων οδών" καθώς και θέματα που αφορούν τις σχέσεις πόλης - αεροδρομίου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: