Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

20 κιλά χασίς

Νέα σημαντική επιτυχία στη μάχη κατά των ναρκωτικών σημείωσαν οι διωκτικές αρχές της Κέρκυρας τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Μετά από συντονισμένη προσπάθεια της Μονάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στην περιοχή της Σαγιάδας, ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Μ. Βρετανίας, το οποίο μετέφερε 20 κιλά χασίς και  στο οποίο κυβερνήτης ήταν ένας 40χρονος κυπριακής καταγωγής.
Συνοδεία του περιπολικού σκάφους του λιμενικού το ιστιοφόρο με το όνομα "Atherina" οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου ο 40χρονος συνελήφθη και κρατείται, ενώ το σκάφος με το φορτίο κατασχέθηκαν.
Τα ναρκωτικά οι λιμενικοί τα εντόπισαν μέσα σε μία από τις καμπίνες του ιστιοπλοϊκού σκάφους κατά την διάρκεια της ανάκρισης ο Κύπριος παραδέχτηκε ότι το φορτίο το παρέλαβε στα ελληνο-αλβανικά σύνορα από έναν άγνωστο σε αυτόν αλβανό, με σκοπό να τα μεταφέρει στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν τα Κ.Ν. η προανάκριση στέκεται στο ποιος θα ήταν ο αποδέκτης του φορτίου του χασίς, καθώς καιρό τώρα οι διωκτικές αρχές, τόσο οι αστυνομικές όσο και οι λιμενικές, εξετάζουν σειρά πληροφοριών για ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από τη γειτονική μας χώρα προς την Ελλάδα με ενδιάμεσο σταθμό την Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: