Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ατελείωτη περιπέτεια στο λιμάνι της Κέρκυρας

Απίθανη περιπέτεια έζησαν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες επιβάτες του πορθμείου κλειστού τύπου "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π", ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, όταν φτάνοντας στο λιμάνι της Κέρκυρας ο καπετάνιος διαπίστωσε ότι λόγω των σφοδρών ανέμων αδυνατούσε να δέσει το πλοίο στην προβλήτα.
Οι προσπάθειες ήταν συνεχείς ωστόσο ο βοριάς των 8 μποφώρ έκανε μάταιη κάθε απόπειρα να έρθει το πλοίο στη ρότα για να δέσουν οι κάβοι.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα όταν οι άγκυρες του πλοίου λόγω των αλλεπάλληλων προσπαθειών να δέσει μπερδεύτηκαν και σαν να μην έφτανε αυτό παρουσιάστηκε βλάβη και στο σύστημα της πρωραίας έλικας διεύθυνσης.
Οι ώρες περνούσαν με τους επιβάτες να βρίσκονται σε μεγάλη αγωνία χωρίς όμως να έχουν κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από τον καπετάνιο του πλοίου για το τι ακριβώς συμβαίνει είτε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου.
Τελικά μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες του πλοιάρχου με την τοπική λιμενική αρχή, έσπευσε σε βοήθεια το ρυμουλκό Δίας με τη βοήθεια του οποίου το "Αικατερίνη" έδεσε τελικά στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 23.05 από τις 19.50 περίπου που είχε φτάσει στο λιμάνι.
Η αγωνία ήταν μεγάλη και στο λιμάνι της Κέρκυρας καθώς δεκάδες γονείς που περίμεναν τα παιδιά τους τα οποία επέστρεφαν από την 5νθήμερη εκδρομή ζούσαν και αυτοί ως θεατές τις αγωνιώδεις προσπάθειες να δέσει το πλοίο και καθώς έβλεπαν την ώρα να περνάει η ανησυχία τους μεγάλωνε.
Μέχρι αργά χθες δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από την πλευρά της πλοιοκτήτριας εταιρείας ωστόσο το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το πλοίο θα είναι εκτός δρομολογίων έως ότου διορθωθεί η βλάβη του, ενώ παράλληλα κινήθηκε και η διαδικασία διοικητικών κυρώσεων στον πλοίαρχο διότι δεν ανέφερε έγκαιρα την βλάβη στο μηχανικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: