Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Study Visit (Επίσκεψη Μελέτης) στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα 17-20/01/2011 θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ι..Κ.Υ. (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ) το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Study Visit (Επίσκεψη Μελέτης) στο πλαίσιο της διαδικασίας της Λισσαβόνας και του Προγράμματος Εργασίας Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010, καθώς και των διαδικασιών της Μπολόνια και της Κοπεγχάγης και των  μεταγενέστερων διαδικασιών.
Μια Επίσκεψη Μελέτης συνίσταται κατά κανόνα σε μια σύντομη επίσκεψη διάρκειας τριών έως πέντε ημερών σε άλλη συμμετέχουσα χώρα, από μια μικρή ομάδα (10-15 ατόμων), οι οποίοι έχουν σημαντικές εκπαιδευτικές αρμοδιότητες σε τοπικό-περιφερειακό-εθνικό επίπεδο στις χώρες τους.
Οι Επισκέψεις Μελέτης παρέχουν ένα βήμα για διάλογο, πάνω σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ευρωπαϊκών και εθνικών προτεραιοτήτων, συμβάλλοντας στην ανταλλαγή ιδεών και πρακτικών, καθώς και στην προώθηση της ποιότητας και της διαφάνειας της εκπαίδευσης και των συστημάτων κατάρτισης των συμμετεχουσών χωρών.
Στην Κέρκυρα το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί ονομάζεται  An Overview of Lifelong Learning με 14 συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Δανία, Λιθουανία, Βέλγιο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Τσεχία) και έχει στόχο την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών όσον αφορά τις δομές και τα προγράμματα της Δια Βίου Μάθησης στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: