Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιάννης Ρίγγας Πρόεδρος του Δ.Σ. στον Καλλικράτειο Δήμο της Κέρκυρας


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μον Ρεπό, οι δημαιρεσίες για την εκλογή του προεδρείου του νέου Δήμου Κερκυραίων.
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Ιωάννης - Ανδρέας Ρίγγας, με 41 ψήφους και 7 λευκές. Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η Χριστίνα Μιχαλάκη με 41 ψήφους και 7 λευκές και γραμματέας Δ.Σ. εκλέχθηκε ο Γιώργος Παντελιός με 41 ψήφους και 7 λευκές.
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν: Αλέξανδρος Καρδαμίτσης, Γεράσιμος Φωτεινός, Όλγα Καποδίστρια, Χριστίνα Μιχαλάκη, Σπυρίδων Πανδής, Γιώργος Μάμαλος, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κώστας Λέσσης, Γιάννης Πιέρρης και Μερόπη Υδραίου.
Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν: Αλέκος Δήμου, Αναστάσιος Κασίμης, Σπυρίδων Κροκίδης, Μιχάλης Διαβάτης, Βασίλης Μαγουλάς, Γεράσιμος Ανυφαντής, Σπύρος Βάρελης, Σταμάτης Πελάης, Στέφανος Πέρρος και Στέφανος Σαμοϊλης.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων. Στην ομιλία του ο Αλέκος Αυλωνίτης έκανε λόγο για ιστορική στιγμή εν μέσω δύσκολης οικονομικά και κοινωνικά συγκυρίας που επιβάλλει την συμπαράταξη όλων των δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Μπάμπης Χαραλάμπους επανέλαβε την θέση του για ανυπακοή στον Καλλικράτη, με όχημα τον οποίο επιχειρείται η επικράτηση αντιλαϊκών μέτρων.
Η Μερόπη Υδραίου μίλησε για εποχή κρίσης θεσμών και ζήτησε συνεργασία ώστε και τα μέλη της αντιπολίτευσης να μπορέσουν να λειτουργήσουν γόνιμα και παραγωγικά.  Ο Στέφανος Σαμοΐλης τόνισε ότι ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να είναι αντιμνημονιακός και ζήτησε να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα.
Ο Δήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Τρεπεκλής, κλείνοντας τη συνεδρίαση, υποσχέθηκε δημοκρατική λειτουργία, διαφάνεια και διεκδίκηση σε πόρους ώστε να μπορέσει ο νέος δήμος να λειτουργήσει. "Και εμείς θέλουμε συνεργασία", τόνισε, "διότι είναι ίσως η χειρότερη περίοδος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και χρειάζονται όλοι. Το πρώτο μας βήμα είναι η διατήρηση και ενίσχυση των κοινωνικών δομών και στη συνέχεια η συνεργασία για δράσεις ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος".
Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Λέσσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: