Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απειλούνται επεισόδια

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στον πρώην δήμο Παρελίων με αφορμή σοβαρά επεισόδια με κατοίκους της περιοχής και αθίγγανους που μένουν στον παρακείμενο οικισμό στο Λιβάδι Ρόπα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους όλα ξεκίνησαν λόγω  κλοπής μοτοσικλετών από τσιγγάνους στο Κοκκίνι δυο μηχανών, στην περιοχή του βενζινάδικου. Την επιχείρηση αντιλήφθηκαν κάτοικοι των γύρω σπιτιών που βγήκαν να αποτρέψουν την κλοπή, με αποτέλεσμα να δεχθούν, όπως καταγγέλλουν, επίθεση από τους αθίγγανους με απειλές και πυροβολισμούς στον αέρα.
Κάτοικοι του Κοκκινίου αλλά και του γειτονικού χωριού του Αγ. Ιωάννη έχουν αποκλείσει από το πρωί το δρόμο στο ύψος του Δημαρχείου Παρελίων ενώ μπλόκο σε άλλο σημείο, στο ύψος του καταυλισμού, έχουν κάνει από την πλευρά τους αθίγγανοι που κατοικούν στην περιοχή.
Από τη πλευρά τους, εκπρόσωποι των Ρομά που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή υποστηρίζουν πως δεν μπορεί να χρεώνεται σε όλους η παραβατική συμπεριφορά ορισμένων και υποστηρίζουν ότι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους δέχονται καθημερινά προπηλακισμούς από κάτοικους των γειτονικών χωριών.
Ο δρόμος, μέχρι αυτή την ώρα, παραμένει κλειστός από τη διασταύρωση στο Κοκκίνι προς την Παλαιοκαστρίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: