Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ανανεώνονται οι συμβάσεις στα κοινωνικά προγράμματα

Ανανεώνονται μέχρι τις 31-12-2011 οι συμβάσεις των εργαζομένων στα προγράμματα "Βοήθεια στο σπίτι" και "Μονάδες Κοινωνικής Μέριμνας", σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.
Προσωρινά δίνεται λύση σε περισσότερους από 6.500 εργαζόμενους σε κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ, που αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι την 31-12-2011, με τη λήξη των συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.
Μετά την ένταξη των συγκεκριμένων προγραμμάτων στο ΕΣΠΑ, οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με την ίδια σχέση εργασίας (συμβάσεις ορισμένου χρόνου), μέχρι να ενταχθούν οι ΟΤΑ στους οποίους απασχολούνται, στις χρηματοδοτήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού".
Μετά από διαπραγματεύσεις του υπ. Εργασίας με την ΕΕ, τα κοινωνικά προγράμματα των ΟΤΑ εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ μέσω της πράξης που αφορά την "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής μέσω παροχής κατ΄ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενων με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης". Επίσης θα ανανεωθούν ή θα παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: