Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επικρατέστερος για εκπρόσωπος της Ν.Δ. ο Νίκος Δένδιας

Θέμα ολίγων ημερών είναι πλέον η ανακοίνωση των πολυσυζητημένων αλλαγών στην ηγετική ομάδα της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και, όπως τονίζουν στενοί συνεργάτες του, μέσα από τον ανασχηματισμό θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του για την τακτική που θα ακολουθήσει τη νέα χρονιά.
Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει μέσα από τις αλλαγές αυτές να απαντήσει και σε όσους τον επέκριναν με αφορμή τις απόψεις του πολιτικού του φίλου κ. Φ. Κρανιδιώτη περί "ντιντήδων".
Στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι θα προχωρήσει σε "άνοιγμα" προς τα στελέχη που δεν τον στήριξαν κατά τη διάρκεια της "κούρσας" διαδοχής, ενώ παράλληλα θα επιχειρήσει να αλλάξει την εικόνα του κόμματος, προσεγγίζοντας περισσότερο τον κεντροδεξιό χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βασικές αλλαγές, στις οποίες θα προχωρήσει, θα είναι:
 Η επιστροφή του κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλου στην ηγετική ομάδα της ΝΔ.
 Η πιθανή μετακίνηση του κ. Π. Παναγιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου στη θέση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Αβραμόπουλος (όπως και ο κ. Δήμας) δεν θα έχει κάποιον συγκεκριμένο τομέα ευθύνης, αλλά θα λειτουργούν αποκλειστικά και μόνον ως αντιπρόεδροι, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και "αλλαγή φρουράς" στη θέση του επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου. Το ονόματα που ακούγονται για τη θέση του εκπροσώπου είναι των κ. Δένδια και Χαρακόπουλου.
 Η αναβάθμιση του κ. Ευρ. Στυλιανίδη, ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει την ενοποιημένη γραμματεία σχεδιασμού και προγράμματος.
 Η επιστροφή στην ηγετική ομάδα του κ. Κ. Γκιουλέκα και η αξιοποίηση του κ. Βασ. Κικίλια στο ηγετικό σχήμα.
 Η αναβάθμιση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη.
Εκτός ηγετικής ομάδας θα βρεθούν οι νυν τομεάρχες κ. Καράογλου, Βόζεμπεργκ, Βρούτσης, Κασαπίδης και Δαβάκης.
Ο κ. Σαμαράς πάντως, εκτός από τις αλλαγές που σχετίζονται ασφαλώς και με τις εσωκομματικές ισορροπίες, θα κληθεί πολύ σύντομα να αποφασίσει επί των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση.
Οσον αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής είναι θέματα στα οποία ο πρόεδρος της ΝΔ συμφωνεί, αλλά στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας υπάρχουν, ειδικά στο πρώτο, διαφορετικές φωνές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: